Nem úgy működött az új gumi, ahogy a Pirelli várta, így nem változtat 2024-re - F1VILÁG.HU

Nem úgy működött az új gumi, ahogy a Pirelli várta, így nem változtat 2024-re

Nem működött olyan jól, mint várták, így a Pirelli nem fogja bevezetni azt a C2-es gumikeveréket, amit a Japán Nagydíjon volt lehetőségük tesztelni a csapatoknak.

Az olasz gumigyártó a harmadik legkeményebb keveréken akart finomítani a következő idényre, ennek érdekében pedig a versenyzők egy új prototípust is kipróbálhattak Szuzukában, Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke azonban nemrég jelezte, a visszajelzések, illetve a gyűjtött adatok alapján nem fognak módosítani 2024-re.

„Az adatokat megnézve, figyelembe véve a pálya fejlődését, úgy gondolom, hogy a prototípus nem biztosította azt a tapadást, amit vártunk” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes portál kérdésére. „Szóval feltehetően maradunk a jelenlegi C2-es keveréknél a jövő évre.”

„Egyértelmű eredmény, egyértelmű előrelépés hiányában nincs okunk változtatni és bevezetni egy új keveréket, miközben a jelenlegi C2-es keverék jól működik. Mindössze arról van szó, hogy egy kicsit túl közel van a C1-es keverékhez, és túl messze a C3-astól, ezért is akartuk tesztelni a prototípust.”

A Pirellinél azt mondják, a módosított C2-es keverék tesztelése egyszeri alkalom volt, nem tervezik a további kiértékelését. Mexikóban viszont egy módosított C4-es vegyületet próbál majd ki a gyártó.

„Szeretnénk tesztelni a C4-est Mexikóban ugyanebben a rendszerben – szóval nem lesz dedikált második edzés számunkra, csupán két garnitúra prototípust kapnak a versenyzők. Nem az a cél, hogy elmozgassuk a C4-es keveréket, mert az elhelyezkedése jó. Viszont a C4-es mutatott némi szemcsésedést a szezon során.”

„Szóval a mechanikus ellenállóképességén akarunk javítani, és hogy szélesebb működési tartománya legyen a csapatok visszajelzései alapján.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!