Nem újkeletű Schumacher betegsége

A Mercedes GP vezetése nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy Michael Schumachernek problémái vannak a német alakulat szimulátorában.


A Mercedes GP vezetése nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy Michael Schumachernek problémái vannak a német alakulat szimulátorában.

A múlt héten reppent fel a hír, miszerint a hétszeres világbajnok csak rövid időt tud eltölteni a csapat szimulátorában, ugyanis egy idő után rosszullétre panaszkodik – és emiatt sem teljesített úgy a tavalyi évben, ahogy azt sokan elvárták volna tőle.

A Mercedes vezetése azonban elárulta, hogy Schumacher problémája nem újkeletű, hiszen az végigkísérte egész karrierje alatt, így ez nem volt kihatással a sztárversenyző felkészülésére, sokkal inkább a szezonközi tesztek betiltását sínylette meg.

„Karrierje során, Michael időről időre hajlamos volt a szimulátor betegségre, ami kihatással volt a szimulátorban eltöltött idejére” – mondta a Mercedes egyik szóvivője a héten.

„Ez a betegség, ha lehet így nevezni, nem ritka. Michael azonban nincsen hátrányban emiatt, hiszen a mérnökökkel közösen nagyon hatékonyan tud dolgozni a szimulátorban, rövidebb idő is elég neki ahhoz, hogy értékes információkkal és visszajelzésekkel szolgáljon az autóról.”

A szóvivő azt is elmondta, hogy a csapat már dolgozik egy sokkal realisztikusabb szimulátor-technológián, ami reményeik szerint hamarosan el is készül, és a versenyzők használatba vehetik.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS