Nem vagy igazi F1-rajongó, ha nem értékeled a sikereinket - F1VILÁG.HU

Nem vagy igazi F1-rajongó, ha nem értékeled a sikereinket

A Forma-1 világbajnoki címvédője, Max Verstappen szerint nem igazi rajongó az, aki egész egyszerűen képtelen értékelni azokat az eredményeket, amiket a Red Bull csapata elér jelenleg.

Az energiaital-gyárosok abszolút dominálnak 2023-ban, a csapat pedig már ezen a hétvégén, Japánban bebiztosíthatja a konstruktőri világbajnoki címet. Verstappen pedig nemrég sorozatban 10 futamgyőzelemmel új rekordot állított fel az F1-ben – múlt hétvégén, Szingapúrban viszont nem tudott a dobogóért harcolni, és a ferraris Carlos Sainz diadalmaskodott.

Sokak szerint felüdülés volt a Forma-1 számára a Red Bull botlása, Verstappen viszont azt mondja, szerinte az, aki nem tudja értékelni az osztrák csapat sikereit, nem is igazi F1-rajongó.

„Hogy őszinte legyek, semennyire sem érdekel. Egyszerűen csak kikaptunk – teljesen egyértelműen. Nem gondolkodom azon, hogy mi jó az F1-nek” – magyarázta a kétszeres világbajnok. „Nem gondolom azt, hogy feltétlenül rossz az, ami az F1-gyel történt, mivel egyszerűen csak jobbak voltunk mindenki másnál. Ha pedig az emberek ezt nem tudják értékelni, akkor nem is vagy igazi rajongó. De ja, ez van.”

„Ezért is vagyok teljesen nyugodt ezzel kapcsolatban, mivel egyszerűen nem teljesítettünk jól. Mások jobb munkát végeztek nálunk, és természetesen megérdemelten nyertek. Nem azért kell nyerniük, mert egyesek azt mondják, hogy unalmas, hogy mi győzünk.”

Verstappen beszélt arról is, nem különösebben zaklatta fel, hogy megszakadt hosszú, 10 versenyből álló győzelmi sorozata.

„Nincsenek érzéseim ezzel kapcsolatban. Egy verseny erejéig nem nyertünk. Történnek szar dolgok… Előtte sorozatban 10-et megnyertünk. Természetesen szerettem volna ott is győzni. Ugyanakkor tudom, hogy eljön a nap, amikor van az embernek egy ilyen hétvégéje, amin nem tud győzni, vagy a dolgok rosszul alakulnak.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, meggyőződése, hogy a szezon hátralévő versenyein újra képes lesz győzni.

„A szabályok nem igazán változnak sokat” – mondta a címvédő az FIA által még Szingapúr előtt kiküldött technikai direktívára utalva. „Természetesen a fejlesztéseink terén már bevetettük a dolgainkat. Ám továbbra is úgy gondolom, hogy minden egyes versenyt meg tudunk nyerni, még úgy is, hogy a többiek fejlesztésekkel érkeznek.”

„Teljesen szokványos, hogy amikor egy csapat nehezebben kezdi az évet, szeretne többet tanulni, és tovább folytatja a fejlesztéseket. Szerintem mi is így tettünk korábban. És itt-ott talán lesz lehetőségük győzni. De azt gondolom, hogy az autónk képes arra, hogy minden futamot megnyerjen.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy az ellenfelek nemigen tudtak közelebb férkőzni a Red Bullhoz, Verstappen így felelt: „A start jobban meglepett. A csapatnál szerintem mindenki arra számított, hogy nagyon szoros lesz. És nem volt az az elején.”

„Az év során természetes, hogy a csapatok körbenéznek, és elkezdik kifejleszteni a saját ötleteiket, és elkezdenek közelebb férkőzni. De engem jobban meglepett a kezdet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!