Friss hírek

Nem valószínű, hogy független gyártóként visszatér a Cosworth az F1-be

Fotó: Williams F1

Nem valószínű, hogy motorszállítóként visszatér a Forma-1-be a Cosworth – ezt a brit gyártó ügyvezetője árulta el egy interjúban.

A Cosworth a Forma-1 jelenlegi autógyártóival közösen részt vett azokon az egyeztetéseken, melyek a száguldó cirkusz jövőbeli motorszabályairól szóltak.

Ahhoz azonban, hogy a Cosworth független motorszállítóként visszatérjen a Forma-1-be, komoly pénzösszegre, illetve támogatókra lenne szüksége.

„Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy nagyon szeretnénk itt lenni” – mondta a Cosworth ügyvezetője, Bruce Wood.

„Széles körben elterjedt már, hogy alaposan be vagyunk vonva a folyamatban lévő egyeztetésekbe. De azt már az elején láttuk, hogy nem valószínű, hogy egy teljesen független Cosworth-t látunk majd ’ha megépíted, majd jönni fognak’-alapon. Ez valószínűtlen, mert gazdaságilag nehéz működőképessé tenni.”

„Kétségkívül bízunk abban, hogy esetleg összeállunk egy kisebb gyártóval, mely szeretne részt venni ebben, és remélhetőleg az új szabályok lehetővé teszik majd, hogy sokkal kisebb financiális elkötelezettséggel be lehessen kerülni az F1-be.”

A Cosworth utoljára 2013-ban vett részt a Forma-1-ben, a gyártónál pedig azt mondják, a jelenlegi V6-os erőforrások költségei túl nagyra rúgnak.

„Nem titok, hogy a Forma-1 jelenlegi technikai szintje meglehetősen kizáró, még egy olyan gyártónak is, mint a Cosworth, mert rengeteg olyan összetevő van, mely élen jár a technológia tekintetében. A hőenergia-visszanyerés tízmilliókba kerülne.”

„A javasolt szabályok kétségkívül megkönnyítenék a Cosworth visszatérését, és csökkenhetnének a költségek, mely lehetővé tenné sokkal több gyártó megérkezését. Vagy nem feltétlenül autógyártókról beszélhetünk, hanem egyéb szponzorokról is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek