Nem változtak a tervek: Mercedes-motorra vált jövőre a McLaren

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Carlos Sainz, McLaren MCL35 during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Bár a kasztnira vonatkozó szabályokat befagyasztják a következő idényre, a McLaren nem változtat tervein: Mercedes-motorokra vált a 2021-es szezonra.

A brit istálló jelenleg a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben, ám már tavaly megállapodás született arról, hogy 2021-től, az új szabályrendszer érkezésétől kezdve a Mercedes motorjaira vált.

A koronavírus-járvány miatt azonban a Forma-1 csapatai a Nemzetközi Automobil Szövetséggel és az F1 vezetőségével úgy döntöttek, egy évvel elhalasztják az új regulák bevezetését, a száguldó cirkusz tehát csak 2022-ben változik meg gyökeresen.

Mindez komoly nehézséget okozhat a McLarennek, hiszen a patinás istálló a mezőny többi tagjához hasonlóan már elkezdte fejleszteni új autóját 2021-re, melyet értelemszerűen már a Mercedes V6-os erőforrására igyekezett szabni.

Mivel azonban 2021-re is jelenlegi szabályok maradnak, az idei autót is át kell alakítani úgy, hogy abba passzoljon a Mercedes aggregátja.

„A Mercedes motorját használjuk majd 2021-ben, ahogy terveztük, és bele fogjuk illeszteni a jelenlegi kasztniba” – mondják a McLarennél.

Noha a kasztni tervezését befagyasztják 2021-re, a McLarennek muszáj lesz változtatásokat eszközölnie, hiszen a Mercedes motorjának architektúrája jelentősen eltér a Renault-erőforrás kialakításától. Az új motor miatt ráadásul a hátsó felfüggesztés elemeit is újra kell terveznie a csapatnak, hiszen a lengőkarok bekötési pontjai is megváltoznak az új erőforrás, illetve váltókonfiguráció miatt.

Emellett változtatni kell az autó aerodinamikai konfigurációján is, hiszen a Mercedes-motor más hűtési megoldásokat igényel. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!