Nem változtak a tervek: Mercedes-motorra vált jövőre a McLaren

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Carlos Sainz, McLaren MCL35 during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Bár a kasztnira vonatkozó szabályokat befagyasztják a következő idényre, a McLaren nem változtat tervein: Mercedes-motorokra vált a 2021-es szezonra.

A brit istálló jelenleg a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben, ám már tavaly megállapodás született arról, hogy 2021-től, az új szabályrendszer érkezésétől kezdve a Mercedes motorjaira vált.

A koronavírus-járvány miatt azonban a Forma-1 csapatai a Nemzetközi Automobil Szövetséggel és az F1 vezetőségével úgy döntöttek, egy évvel elhalasztják az új regulák bevezetését, a száguldó cirkusz tehát csak 2022-ben változik meg gyökeresen.

Mindez komoly nehézséget okozhat a McLarennek, hiszen a patinás istálló a mezőny többi tagjához hasonlóan már elkezdte fejleszteni új autóját 2021-re, melyet értelemszerűen már a Mercedes V6-os erőforrására igyekezett szabni.

Mivel azonban 2021-re is jelenlegi szabályok maradnak, az idei autót is át kell alakítani úgy, hogy abba passzoljon a Mercedes aggregátja.

„A Mercedes motorját használjuk majd 2021-ben, ahogy terveztük, és bele fogjuk illeszteni a jelenlegi kasztniba” – mondják a McLarennél.

Noha a kasztni tervezését befagyasztják 2021-re, a McLarennek muszáj lesz változtatásokat eszközölnie, hiszen a Mercedes motorjának architektúrája jelentősen eltér a Renault-erőforrás kialakításától. Az új motor miatt ráadásul a hátsó felfüggesztés elemeit is újra kell terveznie a csapatnak, hiszen a lengőkarok bekötési pontjai is megváltoznak az új erőforrás, illetve váltókonfiguráció miatt.

Emellett változtatni kell az autó aerodinamikai konfigurációján is, hiszen a Mercedes-motor más hűtési megoldásokat igényel. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS