Nem vár azonnali fejlődést a Red Bull

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2016-os idény első felében még nem számíthatnak komoly előrelépésre, ám meg van győződve arról, az osztrák istálló hamarosan ismét az élmezőnyben versenyezhet.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2016-os idény első felében még nem számíthatnak komoly előrelépésre, ám meg van győződve arról, az osztrák istálló hamarosan ismét az élmezőnyben versenyezhet.

A Milton Keynes-i alakulat sokat szenvedett az elmúlt két évben, elsősorban a Renault-motorok gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

Horner azonban azt mondja, a Red Bull 2015-ben rendkívüli munkát végzett, a versenyautó karosszériája pedig kiváló volt – még ha ezt az eredmények nem is mutatják.

„2015-ben másféle kihívások vártak ránk, de nem veszítettünk kulcsembereket” – fogalmazott a szakember.

„A csapat lenyűgöző munkát végzett, mindenki leszegett fejjel dolgozott és a karosszériára fókuszált. Az pedig folyamatosan fejlődött az idény során, és úgy vélem, egy nagyon erős kasztni áll rendelkezésünkre.”

„De addig az életben maradásról szól a történet, amíg nem sikerül újra előre kerülnünk, és el nem érkezik a mi időnk.”

horner

Horner hozzátette, egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a 2015-ös idény katasztrófa lett volna a Red Bull számára, a csapat ugyanis összetartóan, és ami ennél is fontosabb, kiválóan dolgozott.

„A nehézségek néha összekovácsolják a csapatot, és most azt érzem, hogy ez a csapat sokkal jobban összetart, mint bármikor korábban. Szóval a csapat szempontjából nem gondolom azt, hogy a tavalyi egy rossz év volt.”

„Nagyon erősek voltunk a stratégiákban, a kerékcseréink pedig a legjobbak voltak a bokszutcában. A kasztni fejlesztését tekintve felülmúltunk másokat, az autónk lenyűgöző volt. A rendelkezésünkre álló három lehetőséget pedig kihasználtuk Monacóban, Magyarországon és Szingapúrban. A három alkalomból kétszer a dobogó második fokára állhattunk.”

„Ha megnézzük, csapatként hogyan teljesítettünk, azt gondolom, nagyon erős munkát végeztünk. De bizonyos dolgokat – melyek nem a mi felelősségi körünkbe tartoznak – nem tudunk kontrollálni. Csak azok miatt aggódhatunk, amiket irányítani is tudunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS