Friss hírek

Nem várt problémába ütközött Schumacher csapata, a Haas

Német sajtóhírek szerint komoly nehézséggel találta magát szembe a Haas Forma-1-es csapata – könnyen lehet, hogy az amerikai istálló nem tud pályára gurulni a bahreini teszt első napján.

A Forma-1 csapatai a jövő hétvégi idénynyitó előtt még három napot töltenek el teszteléssel Bahreinben: a gyakorlást március 10-12. között, tehát csütörtöktől szombatig tartják a szahíri pályán, a teszten pedig természetesen az összes csapat képviselteti magát.

Miközben a legtöbb istálló felszerelése már meg is érkezett Bahreinbe, a Haas nem várt problémába ütközött: az amerikai istálló autói és tartalékalkatrészei hétfőn még a doncasteri repülőtéren vesztegeltek, a Forma-1 öt szállítórepülőgépe közül ugyanis az egyik technikai probléma miatt az Isztambulban ragadt.

Hirdetés
 

A Haas az Auto Motor und Sport értesülései szerint most egy másik repülőgépet keres. Hétfő este állítólag Lipcsébe szállították át a felszerelést, innen pedig kedd reggel kellene továbbreptetni azt Bahreinbe.

Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke ugyanakkor elismerte: „Lehet, hogy elfelejthetjük a tesztelés első napját. Az összes többi csapat kétnapos előnnyel rendelkezik az előkészületek szempontjából.”

Ha a csapat valóban késve tudja csak megkezdeni a munkát Bahreinben, az komoly problémát jelenthet számukra, hiszen az amerikai istálló a barcelonai teszten súlyos műszaki hibákkal találta szemben magát, amiket mindenképpen orvosolni kell a jövő hétvégi szezonnyitóra.

A RacingNews365.com című lap mindeközben a csapat szóvivőjére hivatkozva arról írt, nem lesznek problémák, autójuk pedig pályára tud majd gurulni csütörtökön.

A Haas csapata hétvégén jelentette be, hogy szerződést bontott főszponzorával, az Uralkali nevű vállalattal, valamint orosz pilótájával, Nikita Mazepinnel. Egyelőre nem tudni tehát, ki lesz Mick Schumacher csapattársa a 2022-es évadban, a bahreini teszten azonban a német pilóta mellett a tartalékversenyző, Pietro Fittipaldi kap lehetőséget. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!