Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Nem véletlen a diffúzoros csapatok fölénye

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner szerint nem csupán a véletlen műve, hogy a vitatott diffúzorral szerelt csapatok domináltak az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein. A szakember szerint jelentős hátrányban vannak a többiek.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner szerint nem csupán a véletlen műve, hogy a vitatott diffúzorral szerelt csapatok domináltak az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein. A szakember szerint jelentős hátrányban vannak a többiek.

Eddig minden jel arra utal, hogy a Brawn GP, a Toyota, és a Williams istálló valóban előnyben van a többiekkel szemben vitatott diffúzor elrendezése miatt, amit tökéletesen bizonyít az a tény, hogy az említett három alakulat versenyzői végeztek az első hétben a pénteki második tréningen Melbourne-ben.

A riválisok tehát joggal aggódhatnak, hogy mi lesz a hétvége további részében, ugyanis hiába óvták meg a vitatott elrendezést, azt a sportfelügyelők szabályosnak minősítették, és a Fellebbviteli Bíróság legkorábban a jövő hétvégi Maláj Nagydíj után ülhet össze.

Bár Mark Webber valamilyen csoda folytán be tudott ékelődni a három alakulat pilótái közé, és a negyedik helyen fejezte be a második tréninget, Horner úgy gondolja, ha a Fellebbviteli Bíróság szabályosnak minősíti az elemet, nem lesz más választásuk a riválisoknak, amint tudják, le kell másolniuk azt.

Arra a kérdésre, hogy csupán csak a véletlennek köszönhető-e a “megbélyegzett” gárdák szárnyalása az edzéseken, Horner a következőket felelte az Autosportnak: “Nem hiszem, hogy ne lenne összefüggés a két dolog között. Úgy gondolom, hogy az a fajta értelmezés teljesítménybeli előnyt jelent, így ha szabályosnak minősítik az elemet, akkor nem lesz más választásunk, minél előbb le kell kopíroznunk azt.”

Egyesek már most két bajnokságról beszélnek: az egyik a “dupla” diffuzorú csapatoké, a másik pedig a “sima” diffuzorúaké. Horner szerint van benne valami…

“Akár három bajnokságról is beszélhetünk, mert itt van a KERS rendszer is, amit egyesek használnak, mások nem” – mondta. “Bosszantó, hogy az FIA legálisnak találta a vitatott diffúzort.”

“Természetesen fellebbezhetünk, de azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb munkát végezzük. Bízom abban, hogy a lehető legközelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz.”

Azt követően, hogy a BMW Sauber már pénteken célzott rá, a Red Bull csapatfőnöke szintén megerősítette, hogy ők is megkezdték már egy hasonló diffúzor fejlesztését, ugyanis ha a bíróság úgy dönt, szabályos az elem, kénytelenek lesznek lemásolni azt.

“Nem engedheted meg magadnak, hogy várj. Már megkezdtük az alternatív megoldások keresését” – árulta el Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!