Friss hírek

Nem Verstappen sisakrostély-fóliája okozott galibát Leclerc-nek Belgiumban

Nem Max Verstappen sisakrostély-fóliája okozott galibát Charles Leclerc-nek a múlt hétvégi Belga Nagydíj nyitókörében – noha a Ferrari csapatánál erről beszéltek a múlt vasárnapi versenyt követően.

Leclerc a 15. rajtkockából vágott neki a futamnak, és a verseny nyitókörében az előle startoló Verstappenhez hasonlóan jó néhány pozíciót nyert, miközben azonban holland riválisa a következő körökben folytatni tudta a menetelést előre, Leclerc kénytelen volt beiktatni egy nem tervezett bokszkiállást.

Kiderült ugyanis, autójának jobb első fékhűtőnyílásába egy sisakrosély-fólia került, ami miatt jelentősen elkezdett emelkedni a fékhőmérséklet, a bokszkiállás nélkül pedig az jó eséllyel a monacói pilóta kiesését okozta volna Belgiumban. A verseny után a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto arról beszélt, ironikus módon Verstappen letépett fóliája volt az, mely a problémákat okozta Leclerc számára – kiderült azonban, valójában nem így történt.

Hirdetés
 

A televíziós felvételek alapján ugyanis Verstappen több száz méterrel később tépte le sisakjáról azt a bizonyos fóliát, így nem ő volt az, aki korai kiállásra kényszerítette Leclerc-t. És hogy ki volt az? Nos, a TV-felvételek alapján nem más, mint a Verstappen előtt haladó Lance Stroll… 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem Verstappen sisakrostély-fóliája okozott galibát Leclerc-nek Belgiumban
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!