Nem Verstappen sisakrostély-fóliája okozott galibát Leclerc-nek Belgiumban - F1VILÁG.HU

Nem Verstappen sisakrostély-fóliája okozott galibát Leclerc-nek Belgiumban

HIRDETÉS
Nem Max Verstappen sisakrostély-fóliája okozott galibát Charles Leclerc-nek a múlt hétvégi Belga Nagydíj nyitókörében – noha a Ferrari csapatánál erről beszéltek a múlt vasárnapi versenyt követően.
GP BELGIO F1/2022 - SABATO 27/08/2022  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a 15. rajtkockából vágott neki a futamnak, és a verseny nyitókörében az előle startoló Verstappenhez hasonlóan jó néhány pozíciót nyert, miközben azonban holland riválisa a következő körökben folytatni tudta a menetelést előre, Leclerc kénytelen volt beiktatni egy nem tervezett bokszkiállást.

Kiderült ugyanis, autójának jobb első fékhűtőnyílásába egy sisakrosély-fólia került, ami miatt jelentősen elkezdett emelkedni a fékhőmérséklet, a bokszkiállás nélkül pedig az jó eséllyel a monacói pilóta kiesését okozta volna Belgiumban. A verseny után a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto arról beszélt, ironikus módon Verstappen letépett fóliája volt az, mely a problémákat okozta Leclerc számára – kiderült azonban, valójában nem így történt.

A televíziós felvételek alapján ugyanis Verstappen több száz méterrel később tépte le sisakjáról azt a bizonyos fóliát, így nem ő volt az, aki korai kiállásra kényszerítette Leclerc-t. És hogy ki volt az? Nos, a TV-felvételek alapján nem más, mint a Verstappen előtt haladó Lance Stroll… 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!