Orosz Nagydíj

Nem volt sikeres az előzés-meeting a Forma-1-ben

Fotó: Bahrain GP
Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF-71H at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 7 April 2018. Räikkönen

Az előzések számának növeléséről egyeztettek szombaton, Bahreinben a Forma-1 technikai munkacsoportjának tagjai, ám nem sikerült dűlőre jutni abban a kérdésben, hogy hogyan is lehetne javítani a helyzeten 2019-re.

Az elmúlt idényben a felére csökkent az előzések száma a Forma-1-ben a 2016-os adatokhoz képest, és az idei szezon évadnyitó futamán, az Ausztrál Nagydíjon sem láthatott sok izgalmas akciót a nagyérdemű.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai bizottságának vezetője, Nikolas Tombazis ezért Bahreinben egy sürgős meetinget hívott össze, ahol arról folytak egyeztetések, milyen változtatásokat lehetne bevezetni annak érdekében, hogy javuljon a helyzet.

Bár az FIA szakembere jelenleg azon dolgoznak, hogy milyen aerodinamikai szabályokat vezessenek be 2021-re, a szövetség szeretné, ha már jövőre több előzés lenne az F1-ben.

A szombati találkozón megvitatásra került egy nagyobb hátsó szárnyelem kialakítása, mely hatékonyabbá tehetné a DRS-rendszereket, illetve változtatnának az első szárnyon is, hogy az autók könnyebben tudják követni egymást.

Az F1VILÁG mindazonáltal úgy tudja, a csapatok egyik elképzelést sem támogatták túlzottan. Bár mindenki elismeri, hogy a DRS-rendszerrel orvosolni lehet a problémát, az állítható hátsó szárnyakért a szurkolók sem rajonganak, és Ross Brawn is szívesen megszabadulna tőlük.

Ami az első szárnyakat illeti: a csapatok szerint már túl késő ahhoz, hogy ilyen jelentős változtatásokat eszközöljenek a 2019-es szabályokban.

A 2020-ig való elhalasztás sem volt népszerű javaslat, a csapatok szerint ugyanis felesleges volna olyan regulákba fektetni, melyek mindössze egy szezon erejéig lennének érvényben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS