Nem zárja ki az F1-es visszatérést a Michelin - F1VILÁG.HU

Nem zárja ki az F1-es visszatérést a Michelin

HIRDETÉS

Nem zárta ki a Forma-1-be való visszatérés lehetőségét a királykategória korábbi gumiszállítója, a Michelin.


Nem zárta ki a Forma-1-be való visszatérés lehetőségét a királykategória korábbi gumiszállítója, a Michelin.

Lapértesülések szerint a francia vállalat akár már 2014-ben újra abroncsokkal láthatja el a száguldó cirkusz mezőnyét, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt ugyanis minden támogatást megadna ehhez.

A Forma-1 jelenlegi gumiszállítójának, a Pirellinek szerződése az idei szezon végén jár le, és bár sajtóértesülések szerint az olasz vállalat a csapatokkal és Bernie Ecclestone-nal már megállapodott a folytatásról, az FIA-val azonban még nem sikerül dűlőre jutni.

Pascal Couasnon, a Michelin vezetője mindazonáltal kifejtette, csak azért nem akarnak visszatérni a Forma-1-be, hogy megmentsék a sportot a krízistől.

Amikor arról kérdezték, ki tudja-e jelenteni kategorikusan, hogy a francia vállalat nem tér vissza az F1-be, a szakember így felelt: „Nem.”

„Ugyanazon a bolygón élünk, és teljesen világos, hogy látvány tekintetében mit is jelent a Forma-1 – ebben a tekintetben az F1 élen jár. Ha pedig a technológiáról esik szó, a Forma-1 szintén nagyon érdekes lehet.”

Couasnon ezzel együtt elmondta, nem fognak hirtelen igent mondani, és visszatérni a királykategóriába.

„Hajlandóak lennénk arra, hogy leüljünk és megvitassunk néhány javaslatot. Lehet, hogy javasolnánk, hogy változtassanak a gumik méretén a Forma-1-ben. Manapság 13 colos kerekek vannak, de ez nem igazán érdekel minket. A 18 colos kerekek viszont már sokkal izgalmasabbak.”

A szakember emellett kifejtette, a Forma-1 jelenlegi szabályai egyáltalán nem teszik környezetbarátabbá a sportot.

Hirdetés

„Egy olyan gumi, mely csak hét körig tart ki, nehezen hozható összefüggésbe a környezetkíméléssel. Csak akkor érdekel minket a Forma-1, ha ésszerű szabályok vannak a gumik tekintetében. Nem elég amolyan megmentőként visszatérni az F1-be. Ha van más út is, akkor viszont miért ne?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!