Portugál Nagydíj

Newey elárulta a Red Bull sikerének kulcsát

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Newey elárulta a Red Bull sikerének kulcsát

Adrian Newey annak ellenére is szerényen nyilatkozott, hogy harmadik csapatával szerezte meg a vb-címet a Forma-1-ben, és elmondta, hogy a két éve bevezetett új szabályok is segítettek a siker elérésében.A Red Bull Racing technikai vezetője, Adrian Newey annak ellenére is szerényen nyilatkozott, hogy immáron harmadik csapatával szerezte meg a vb-címet a Forma-1-ben, és elmondta, hogy a két éve bevezetett új szabályok is segítettek a siker elérésében.

Azzal, hogy Sebastian Vettel és Mark Webber az első két helyen futott célba, a Red Bull Racing megszerezte első konstruktőri bajnoki címét a Forma-1-ben.

Bár szakértelmét senki nem vonja kétségbe, és egyértelműen a Forma-1 legnagyobb tervezői között tartják számon, Newey elmondta, hogy az idei sikerekhez nagyban hozzájárultak az elmúlt szezon elején bevezetett új technikai szabályok.

A szakember elmondása szerint ugyanis az új regulák úgymond kinullázták a különbségeket, és lehetővé tették számukra, hogy nagyobb léptékben csökkentsék hátrányukat az olyan hatalmas alakulatokkal szemben, mint a Ferrari, vagy a McLaren.

„Úgy gondolom, hogy valamilyen szinten szerencsések voltunk, mert a jelenlegi szabályok még úgymond nagyon fiatalok” – mondta Newey, aki a Williams és a McLaren istállókkal is szerzett már bajnoki címeket a Forma-1-ben.

„A tavalyi évben alapjaiban változtak meg a technikai szabályok, és ez nagyban segített nekünk, hiszen lehetővé tette, hogy gyorsabban felzárkózhassunk a nagycsapatokra.”

„Ha elő tudsz jönni új ötletekkel, amik jól működnek, akkor ez történik. Ha olyan helyzetben vagy, amiben a 2008-as szezon végéig voltunk, mikor évek óta stabilak voltak a szabályok, képtelen vagy újdonságokkal előjönni, hiszen már mindent kihoztál azokból a regulákból, éppen ezért nagyon nehéz komolyabb előrelépést elérni a többiekkel szemben.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner továbbá elmondta, hogy a kiváló csapatmunka is nagyban közrejátszott a sikerekben, hiszen ennek hiányában alig ha tudták volna már az utolsó előtti állomáson bezsebelni a konstruktőri bajnoki címet.

„Úgy gondolom, hogy sikerült összeraknunk egy olyan srácokból és lányokból álló csoportot, amely kiválóan tud együtt dolgozni” – magyarázta.

„Az Adrian technikai irányítása alatt dolgozó csoport elkötelezett és elhivatott volt a csapat iránt, nem csak az idei, hanem az elmúlt években. Azonban ez nem csak az egyénekről szól.”

„Hanem arról, hogy a csoport milyen fantasztikusan tudott együtt dolgozni. Hat és fél évvel ezelőtt Dietrich Mateschitz-nek (a Red Bull vezére) volt egy víziója, és a mai napon ezt beteljesítettük, ami hihetetlen érzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!