Newey elárulta, még nem igazán érti a Ferrari autóját

Alaposan megvizsgálja majd a riválisok – így a Ferrari – megoldásait is a Red Bull Forma-1-es csapatának főtervezője, Adrian Newey.


Alaposan megvizsgálja majd a riválisok – így a Ferrari – megoldásait is a Red Bull Forma-1-es csapatának főtervezője, Adrian Newey.

A királykategória csapatai ezen a héten kezdték meg új autóik tesztelését, az pedig már most egyértelművé vált, hogy a csapatok bizony másféleképpen értelmeztek bizonyos szabályokat.

Hirdetés
 

Adrian Newey, a Red Bull főtervezője elárulta, a Mercedes autóját nagyon kifinomultnak találja, a Ferrarin pedig lát olyan megoldásokat, melyeket szeretne alaposabban is megvizsgálni.

„Tény, hogy a szabályokat többféle módon értelmezték a csapatok” – mondta a szakember.

„Ez teljesen szokványos, és el is várható az új szabályoktól. A Mercedes nagyon kifinomultnak tűnik. A Ferrari esetében nem igazán értem az oldalszekrényeket, ami számomra elég bonyolultnak tűnik. A Mercedes és a Toro Rosso pedig egyedi felfüggesztés-megoldással állt elő.”

„Ha egy megoldás működik egy adott autón, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy másikon is hatásosnak bizonyul. Természetesen mi is megvizsgáljuk a riválisok megoldásait. És aztán eldöntjük, hogy megéri-e követnünk azt az utat.”

„Aminek örülök, hogy a mérnökök újra nagyobb szabadságot kaptak.”

Newey elárulta, a hétfői tesztnap kicsit problémásan alakult számukra, de igyekeznek összeszedni magukat.

„Lassan indult a dolog, és egy kicsit frusztráló is volt. Volt bár buta problémánk – például az akkumulátorral. A következő pár napban kiderül, hogy állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!