Newey is elmondta a véleményét a Halóról

Fotó: Singapore GP
Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB13 at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Thursday 14 September 2017. Halo

Kifejtette véleményét a 2018-ban már kötelezően használandó fejvédővel, a Halóval kapcsolatban a Forma-1 egyik legzseniálisabb mérnöke, Adrian Newey.

A Red Bull főtervezőjeként tevékenykedő szakember a minap egy interjúban elárulta, vegyesek az érzései a fejvédővel kapcsolatban, hiszen bár csúnya, mégis növeli a versenyzők biztonságát.

„Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a Halo csúnya, máshogy ezt nem lehet kifejezni” – mondta Newey.

„Ugyanakkor be kell valljam, vegyesek az érzéseim az eszköz kapcsán. Mert úgy gondolom, hogy minden, ami biztonságosabbá tesz egy versenyautót, az jó dolog. Rettenetes, ha egy versenyző súlyosan megsérül, vagy meghal az autóban.”

„Pár éve ott voltam Justin Wilson temetésén. Szörnyű volt látni a fájdalmat a családja arcán. Ezért be kell vezetnünk a Halót, az azzal biztonságosabbá válnak a versenyautók.”

Newey azt mondja, biztos abban, hogy sokat fejlődik még a technológia, és találnak olyan biztonsági megoldásokat, melyek esztétikusak is lesznek.

„A mérnök énem azt mondja, hogy biztosan van egy jobb megoldás, mint ez a csúnya változat. Több kutatásra lesz még szükség. Egy zárt pilótafülke sokkal attraktívabb lenne, de azzal vége lenne a nyitott pilótafülkés versenyzésnek, ami sokak számára fontos. Ezt figyelembe kell venni, mint ahogy azt is, hogy a Forma-1-ben megjelenő változtatásokat a kisebb géposztályokban is be kell vezetni. Nem mondhatjuk, hogy egy Forma-4-ben versenyző pilóta élete kevesebbet ér. Ezért olyan megoldást kell alkalmaznunk, amely minden kategóriában alkalmazható.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!