Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Newey: Lehetetlen megjósolni, mi lesz 2011-ben

Bár az elmúlt két évben a mezőny leggyorsabb autójával rendelkezett, a Red Bull Racing nem lehet biztos abban, hogy jövőre is az élbolyban lesz, jelentette ki a csapat technikai vezetője, Adrian Newey.Annak ellenére, hogy az elmúlt két évben a mezőny leggyorsabb autójával rendelkezett, a Red Bull Racing nem lehet biztos abban, hogy jövőre is az élbolyban lesz, jelentette ki a csapat technikai vezetője, Adrian Newey.

A brit sztártervező konstrukciója mindkét vb-címet bezsebelte az idei évben, ám tisztában van azzal, hogy ez nem garancia arra, hogy jövőre is ők lesznek azok, akiket meg kell majd verni a bajnoki cím megszerzéséért a Forma-1-ben.

„Úgy gondolom, ezt lehetetlen megjósolni” – mondta Newey az Autosportnak, arra a kérdésre, hogy mit gondol, jobb autó lesz-e a jövő évi RB7-es, mint elődje.

„Az igazság az – és ez a jó a motorsportokban –, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak, ahogy azt mindannyian tudjuk. Ha a többiek jobb munkát végeznek nálunk a téli felkészülési időszakban, akkor minden meg fog változni”

Jövőre újabb szabálymódosítások lesznek: betiltják az F-csatorna és a duplafedeles diffúzor használatát, érkezik az állítható hátsó szárny illetve a hibrid rendszer (KERS), ráadásul a Pirelli lesz az egyedüli gumiszállító, miután a Bridgestone kiszáll a Forma-1-ből.

Mindez ismét felboríthatja az erőviszonyokat, és bár a Red Bull remekül kihasználta a 2009-ben bevezetett új szabályokat, Newey elmondta, hogy az elmúlt évben elért sikerek nem jelentik azt, hogy automatikusan megtartják előnyüket a következő idényben.

„Az semmit nem jelent, hogy az elmúlt két évben mi építettük a legjobb autót, persze ez még magabiztosabbá tesz bennünket” – folytatta a szakember.

„Azonban remélhetőleg kezdjük megérteni azt a folyamatot, hogy miként kell egy ütős autót tervezni, és ha ezt továbbra is így tesszük, illetve kreatívak maradunk, akkor egy újabb ütős autóval rukkolhatunk elő. Természetesen ez lesz a célunk a következő idényben is.”

Newey azt is elmondta, hogy mikor először pályára küldték idei versenygépüket a téli tesztek második állomásán, fogalmuk sem volt arról, hogy miként fognak teljesíteni a többiekkel szemben, de ez nem zavarta őket, és csakis a saját magukra fókuszáltak.

A szakember viszont ismét hozzátette, hogy az nagyon zavaró volt számára, hogy a riválisok ahelyett, hogy megpróbáltak volna még jobb munkát végezni, folyamatosan azzal voltak elfoglalva, hogy valami szabályelleneset találjanak autóikon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS