Friss hírek

Newey: Nem elég radikálisak a tervezett változtatások

Nem elég radikálisak a 2017-es Forma-1-es évadra tervezett szabályok – ezt mondja Adrian Newey.


Nem elég radikálisak a 2017-es Forma-1-es évadra tervezett szabályok – ezt mondja Adrian Newey.

A neves szakember korábban azért vonult háttérbe a Red Bull Racingnél, mert túlságosan kiábrándult a száguldó cirkusz szabályaiból – elmondása szerint ugyanis a jelenlegi érában a V6-os erőforrások túlságosan is domináns szerepet töltenek be.

Hirdetés
 

2017-re azonban jelentős változásokat terveznek, Newey szerint azonban ezzel még korántsem oldódnak meg a problémák.

„Ha például a Mercedes vagy a Ferrari által épített motort nézzük, akkor látjuk, hogy ők eladják ezeket partnercsapataiknak, akik azonban nem ugyanazt az erőforrást kapják” – magyarázza Newey.

„Szóval most abban a helyzetben vagyunk, hogy csak egy gyári Mercedes, esetleg egy gyári Ferrari csapat nyerhet bajnokságot és versenyeket, mert annyira dominálnak a motor által.”

„A szabályváltozások lehetőséget adnak arra, hogy másképp csináljuk a dolgokat. De a 2017-es év vonatkozásában említett változások sem sokban különböznek a mostaniaknál.”

„Egy kicsit szélesebbek lesznek az abroncsok, az aerodinamikai regulákon finomítanak. De nincs semmi alapvető különbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!