Newey: Nem elég radikálisak a tervezett változtatások

Nem elég radikálisak a 2017-es Forma-1-es évadra tervezett szabályok – ezt mondja Adrian Newey.


Nem elég radikálisak a 2017-es Forma-1-es évadra tervezett szabályok – ezt mondja Adrian Newey.

A neves szakember korábban azért vonult háttérbe a Red Bull Racingnél, mert túlságosan kiábrándult a száguldó cirkusz szabályaiból – elmondása szerint ugyanis a jelenlegi érában a V6-os erőforrások túlságosan is domináns szerepet töltenek be.

2017-re azonban jelentős változásokat terveznek, Newey szerint azonban ezzel még korántsem oldódnak meg a problémák.

„Ha például a Mercedes vagy a Ferrari által épített motort nézzük, akkor látjuk, hogy ők eladják ezeket partnercsapataiknak, akik azonban nem ugyanazt az erőforrást kapják” – magyarázza Newey.

„Szóval most abban a helyzetben vagyunk, hogy csak egy gyári Mercedes, esetleg egy gyári Ferrari csapat nyerhet bajnokságot és versenyeket, mert annyira dominálnak a motor által.”

„A szabályváltozások lehetőséget adnak arra, hogy másképp csináljuk a dolgokat. De a 2017-es év vonatkozásában említett változások sem sokban különböznek a mostaniaknál.”

„Egy kicsit szélesebbek lesznek az abroncsok, az aerodinamikai regulákon finomítanak. De nincs semmi alapvető különbség.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS