Friss hírek

Newey: Sokat fejlődik 2017-re a Renault motorja

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey azt mondja, a Renault igazán komoly előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a 2017-es idényre készülvén.


A Red Bull főtervezője, Adrian Newey azt mondja, a Renault igazán komoly előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a 2017-es idényre készülvén.

A francia gyártó jelentősen áttervezi motorját az előttünk álló idényre, a Red Bullnál pedig abban bíznak, az évad közepére már a Mercedesszel harcolhatnak a futamgyőzelmekért.

Hirdetés
 

Adrian Newey, a Red Bull főtervezője azt mondja, bár a technikai szabályok jelentősen megváltoztak az idei szezonra, a motorteljesítmény továbbra is döntő tényező, hiszen a versenyzők a több leszorítóerő miatt még több időt töltenek majd el a gázpedálon.

„Ez kétségkívül azt jelenti, hogy a motorerő fontosabb, mert rendkívül nagy lesz a tapadás, így a kör nagyobb hányadában nyomják majd padlóig” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, a Renault kétségkívül jó irányba halad jelenleg. 2 éve úgy alakult, hogy semmit sem fejlődtek a télen – sőt, még talán hátra is léptek egyet a hibrid éra első évéhez képest.”

„De tavaly rendkívül sokat fejlődtek az évad során – még a Mercedes és a Ferrari mögött voltak, de csökken a hátrány ahelyett, hogy nőne.”

„Nagyon keményen dolgoztak a télen. Ismerem a számaikat, remek előrelépésekről beszélhetünk. Amit viszont nem tudunk, hogy a riválisok mire lesznek képesek.”

Newey elárulta, remekül halad az RB13-as versenyautó fejlesztése.

„Örömmel jelentem, hogy az autó orrának töréstesztjén már túl vagyunk – soha ilyen korán még nem teljesítettük. A tervezés már nyilván kész, teljesen benne vagyunk a gyártási fázisban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!