Friss hírek

Newey szerint a Mercedes is veszélyes lesz a Red Bullra 2023-ban

Nehéz lesz felülmúlnia a Red Bull Forma-1-es csapatának az idei sikereket, már csak azért is, mert 2023-ban már nemcsak a Ferrarival, hanem a Mercedesszel is számolniuk kell – mondja Adrian Newey.

Az energiaital-gyárosok elképesztő idényt produkáltak 2022-ben: a szezon 22 versenyéből 17-et megnyertek, Max Verstappen egyéni világbajnoki címe mellett pedig a konstruktőri trófeát is elhódították. Pedig az idei év nem indult könnyen a Red Bullnak, a szezon elején ugyanis több műszaki probléma is hátráltatta őket, autójuk pedig igencsak túlsúlyos volt.

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey elárulta, a következő hónapokban arra összpontosítanak majd, hogy javítsanak azokon a területeken, melyekkel nem voltak teljesen elégedettek.

Hirdetés
 

„Nehéz lesz felülmúlni az idei évet” – ismerte el a Red Bull főtervezője. „Végül annyira jól sikerült ez az idény. Viszont egyszerűen az a hozzáállás csapaton belül, hogy mi magunk mindig kritizáljuk az autót – volt néhány dolog, amivel nem igazán voltunk elégedettek, és ezeken megpróbálunk javítani. Elvégezzük a szokásos téli fejlesztéseket, és aztán meglátjuk, hol állunk majd jövőre.”

A Red Bull főtervezője szerint 2023-ban nehezebb dolguk lesz, a Ferrari mellett ugyanis a Mercedesszel is számolniuk kell majd.

„Az biztos, hogy nagyon erős ellenfeleink lesznek” – magyarázta. „A Ferrari újra erős lesz, és meggyőződésem, hogy a Mercedes is össze fogja kapni magát a kissé furcsa szezonjuk után. Szóval nehéz dolgunk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!