Newey szerint a Mercedes is veszélyes lesz a Red Bullra 2023-ban - F1VILÁG.HU

Newey szerint a Mercedes is veszélyes lesz a Red Bullra 2023-ban

HIRDETÉS
Nehéz lesz felülmúlnia a Red Bull Forma-1-es csapatának az idei sikereket, már csak azért is, mert 2023-ban már nemcsak a Ferrarival, hanem a Mercedesszel is számolniuk kell – mondja Adrian Newey.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 battle for track position during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok elképesztő idényt produkáltak 2022-ben: a szezon 22 versenyéből 17-et megnyertek, Max Verstappen egyéni világbajnoki címe mellett pedig a konstruktőri trófeát is elhódították. Pedig az idei év nem indult könnyen a Red Bullnak, a szezon elején ugyanis több műszaki probléma is hátráltatta őket, autójuk pedig igencsak túlsúlyos volt.

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey elárulta, a következő hónapokban arra összpontosítanak majd, hogy javítsanak azokon a területeken, melyekkel nem voltak teljesen elégedettek.

„Nehéz lesz felülmúlni az idei évet” – ismerte el a Red Bull főtervezője. „Végül annyira jól sikerült ez az idény. Viszont egyszerűen az a hozzáállás csapaton belül, hogy mi magunk mindig kritizáljuk az autót – volt néhány dolog, amivel nem igazán voltunk elégedettek, és ezeken megpróbálunk javítani. Elvégezzük a szokásos téli fejlesztéseket, és aztán meglátjuk, hol állunk majd jövőre.”

A Red Bull főtervezője szerint 2023-ban nehezebb dolguk lesz, a Ferrari mellett ugyanis a Mercedesszel is számolniuk kell majd.

„Az biztos, hogy nagyon erős ellenfeleink lesznek” – magyarázta. „A Ferrari újra erős lesz, és meggyőződésem, hogy a Mercedes is össze fogja kapni magát a kissé furcsa szezonjuk után. Szóval nehéz dolgunk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!