Friss hírek

Newey szerint nem jók a Forma-1 2022-es szabályai

Nem tetszenek a Forma-1 2022-től érkező új szabályai a sztártervező Adrian Neweynak. A Red Bull kulcsembere azt mondja, nem ezek a megfelelő szabályok a száguldó cirkusz számára.

Az új regulákat eredetileg már az idei szezonban bevezették volna az F1-ben, a koronavírus-járvány miatt azonban végül az a döntés született, hogy egy évvel elnapolják őket.

Az új technikai szabályoknak köszönhetően jelentősen megváltoznak majd az F1-es versenyautók, az aerodinamikai helyett pedig a szívóhatás kerül előtérbe. Adrian Newey viszont nem gondolja úgy, hogy ez a megfelelő irány a királykategória számára – szerinte a Forma-1 „elszalasztott” egy lehetőséget a változtatásra.

„Egyszerűen csak azt gondolom, hogy kár… Véleményem szerint, ha teljesen új szabályozással állunk elő, akkor meg kellene bizonyosodnunk arról, hogy az megfelelő-e. De ezek a szabályok nem azok” – idézi a szakember szavait a Formule 1 című holland lap.

Newey hozzátette, nem arról van szó, hogy ellene van a változásnak, vagy a fejlődésnek: „Egyszerűen csak nem gondolom, hogy ezek a megfelelő szabályok.”

Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére elég érdekesnek tartja-e a Forma-1-et ahhoz, hogy a sportban maradjon, a szakember így felelt: „Igen. De be kell valljam, hogy még találnom kell valamit, amitől én személy szerint izgalmasnak fogom találni ezeket a szabályokat.”

A neves mérnököt egyébként nemrégiben szóba hozták a Sebastian Vettelt is foglalkoztató Aston Martinnal, ő azonban úgy tűnik, kitart a Red Bull mellett.

„A Williams és a McLaren is nagyszerű csapatok, és bár értékesnek éreztem magam, mégis úgy tűnt, hogy csak egy alkalmazott vagyok. A Red Bullnál viszont sokkal több felelősséget érzek. Sőt, még némi atyai érzéseim is vannak a csapat irányába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!