Friss hírek

Newey szerint nem jók a Forma-1 2022-es szabályai

ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 13: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on from the pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 13, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Nem tetszenek a Forma-1 2022-től érkező új szabályai a sztártervező Adrian Neweynak. A Red Bull kulcsembere azt mondja, nem ezek a megfelelő szabályok a száguldó cirkusz számára.

Az új regulákat eredetileg már az idei szezonban bevezették volna az F1-ben, a koronavírus-járvány miatt azonban végül az a döntés született, hogy egy évvel elnapolják őket.

Az új technikai szabályoknak köszönhetően jelentősen megváltoznak majd az F1-es versenyautók, az aerodinamikai helyett pedig a szívóhatás kerül előtérbe. Adrian Newey viszont nem gondolja úgy, hogy ez a megfelelő irány a királykategória számára – szerinte a Forma-1 „elszalasztott” egy lehetőséget a változtatásra.

„Egyszerűen csak azt gondolom, hogy kár… Véleményem szerint, ha teljesen új szabályozással állunk elő, akkor meg kellene bizonyosodnunk arról, hogy az megfelelő-e. De ezek a szabályok nem azok” – idézi a szakember szavait a Formule 1 című holland lap.

Newey hozzátette, nem arról van szó, hogy ellene van a változásnak, vagy a fejlődésnek: „Egyszerűen csak nem gondolom, hogy ezek a megfelelő szabályok.”

Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére elég érdekesnek tartja-e a Forma-1-et ahhoz, hogy a sportban maradjon, a szakember így felelt: „Igen. De be kell valljam, hogy még találnom kell valamit, amitől én személy szerint izgalmasnak fogom találni ezeket a szabályokat.”

A neves mérnököt egyébként nemrégiben szóba hozták a Sebastian Vettelt is foglalkoztató Aston Martinnal, ő azonban úgy tűnik, kitart a Red Bull mellett.

„A Williams és a McLaren is nagyszerű csapatok, és bár értékesnek éreztem magam, mégis úgy tűnt, hogy csak egy alkalmazott vagyok. A Red Bullnál viszont sokkal több felelősséget érzek. Sőt, még némi atyai érzéseim is vannak a csapat irányába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Newey szerint nem jók a Forma-1 2022-es szabályai
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes
Mazepin szeretné megváltoztatni az F1-es rajongók véleményét
Leclerc-t motiválja, hogy legyőzze Sainzot
Ma lehull a lepel Hamilton és Alonso új F1-eséről!