Newey szerint Verstappen jobb Räikkönennél - F1VILÁG.HU

Newey szerint Verstappen jobb Räikkönennél

HIRDETÉS
A korábban a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál is világbajnok versenyautókat tervező Adrian Newey nemrég egy interjúban Max Verstappent méltatta, aki olyan fölényt mutat 22 évesen, melyre Kimi Räikkönn nem volt képes fiatalon.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227DHWXKS1W11 // Usage for editorial use only //

Verstappen 2015-ben a Toro Rosso színeiben debütált a Forma-1-ben, 2016-ban pedig év közben a Red Bullhoz került, és rögtön első versenyén győzni tudott.

A holland tehetség azóta 8 futamgyőzelemmel rendelkezik, sokan pedig úgy tartják, idén ő lehet Lewis Hamilton legfőbb kihívója a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

A most 64 éves Adrian Newey pályafutása során olyan világbajnokokkal dolgozott már együtt, mint Nigel Mansell, Mika Häkkinen, vagy Kimi Räikkönen, 2006 óta pedig a Red Bull főtervezőjeként tevékenykedik, így az elmúlt években testközelből figyelhette az ifjú Verstappen fejlődését. 

„Amikor azt figyelem, Max hogyan viselkedik a pályán, elfelejtem, hogy Verstappen még csak 22 éves. Egy versenyhétvége során igazi csapatvezetőként emelkedik ki” – mondta a szakember.

„Ez számomra azt mutatja, nem az számít, mennyi idős vagy, hanem inkább az, mióta végzed már ezt a munkát.”

„Ha pedig részletesen megvizsgáljuk, Max milyen korán elkezdett gokartozni, akkor gyorsan rájövünk: körülbelül ugyanolyan sok tapasztalattal rendelkezett a Forma-1 előtt, mint más versenyzők.”

Newey Kimi Räikkönennel is összehasonlította Verstappent: a finn 2001-ben debütált a Forma-1-ben úgy, hogy alig volt tapasztalata együléses versenyautókkal, eredményei mégis igazolták, Peter Sauber jó döntést hozott. Newey mégis úgy véli, a finn soha nem tudott olyan csapatvezetővé válni anno a McLarennél, mint most Verstappen a Red Bullnál.

„Kimi tényleg egy újonc volt, nem volt képes arra, hogy vezessen egy istállót, nem volt vitathatatlanul első számú. Csak 2005-ben lett igazi csapatvezető. De ettől függetlenül soha nem éreztem azt a fölényt az ő esetében, mint amit Max Verstappennél.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!