Newey-t feltüzelhetik az új F1-es szabályok

A 2017-ben bevezetésre kerülő új szabályok arra ösztönözhetik a legendás tervezőt, Adrian Newey-t, hogy ismét komolyabban kivegye a részét a Red Bull Forma-1-es projektjéből.


A 2017-ben bevezetésre kerülő új szabályok arra ösztönözhetik a legendás tervezőt, Adrian Newey-t, hogy ismét komolyabban kivegye a részét a Red Bull Forma-1-es projektjéből.

A szakember azt követően vonult kissé a háttérbe, hogy elmondása szerint kiábrándult a száguldó cirkuszból annak szigorú szabályai miatt – így jelenleg csak tanácsadóként segíti a Red Bull Racing munkáját.

Nemrégiben pedig olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Forma-3-ban is érdekelt Van Amersfoort Racingnél kaphat valamilyen szerepkört, ezzel is segítve fia, Harrison versenyzését.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azonban ezt cáfolta.

„Ezt már korábban is tisztázták. A Van Amersfoort csapat is cáfolta” – mondta a szakember az Auto Motor und Sportnak.

Newey ezzel együtt továbbra is dolgozik F1-en kívül eső munkáin, így az America’s Cup nevű vitorlássorozatban érdekelt Ben Ainslie-vel is együttműködik.

„A követelményektől függően osztja meg a munkáját a Forma-1 és egyéb tevékenységek között. Jelen pillanatban nagyjából 50-50 százalék arányban.”

Marko mindazonáltal azt mondja, az új szabályok érkezésével ez az arány megváltozhat.

„Adrian idén is sokat dolgozott az autón, de nem 100 százalékosan, ahogy korábban. Tudta, hogy bármit is csinál, nem nyerne.”

„Most viszont, a karosszériára vonatkozó új szabályok érkezésével újra vérszemet kaphat.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!