Newey többször is majdnem elcsábult, és a Ferrarihoz szerződött - F1VILÁG.HU

Newey többször is majdnem elcsábult, és a Ferrarihoz szerződött

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának tervezőzsenije, Adrian Newey elárulta, több alkalommal is nagyon közel került ahhoz, hogy átszerződjön a Ferrarihoz, végül azonban különböző okok miatt ezt soha nem tette meg.
MIAMI, FLORIDA - MAY 05: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 05, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Newey jelenleg kulcsembere a Red Bull F1-es alakulatának, az osztrák istálló pedig nemrég több évvel meghosszabbította szerződését. A neves szakember korábban a Williamsnél és a McLarennél is dolgozott, a három istállóval pedig összesen 11 konstruktőri és 12 egyéni világbajnoki címet szerzett.

A brit szakember nemrég elárulta, több alkalommal is közel került ahhoz, hogy a Ferrarihoz szerződjön, még a ’90-es években.

„Voltak egyeztetéseim a Ferrarival a múltban. Nagyon csábító volt átszerződni, és a Ferrarival dolgozni” – mondta Newey az olasz Sky Sport televíziónak. „Természetesen egy igazán legendás brandről van szó.”

„Talán a legvonzóbb ’93 körül volt. Illetve ’97-ben, amikor a Williamstől a McLarenhez szerződtem. Az egy nagyon nehéz választás volt. A gyerekeim akkoriban fiatalok voltak, és nem tudtam, hogyan illeszkednének be egy olasz iskolába, mi lenne az ingázással… Ha egy olaszországi székhelyű csapathoz szerződtem volna, akkor Olaszországban kellett volna élnem a családommal, és így tovább. Ennek pedig komoly hatása volt.”

„Nagyjából az elejétől kezdve itt vagyok a Red Bullnál. A csapatváltás mindig óriási munkaterhelést jelent, újra be kell illeszkedni, el kell sajátítani a gyakorlatokat, és így tovább. Hogy őszinte legyek, talán, ha 20 évvel fiatalabb volnék…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!