Nézők jutottak be a pályára az F1-es Kanadai Nagydíj levezető körében - F1VILÁG.HU

Nézők jutottak be a pályára az F1-es Kanadai Nagydíj levezető körében

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség figyelmeztetésben részesítette a Kanadai Nagydíj promóterét, miután a verseny levezető körében nézők rohantak a pályára.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 09: The The FIA Safety Car leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 09, 2024 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406090597 // Usage for editorial use only //

Jelentős számú néző jutott be a montreali Forma-1-es pályára a hétvégi futam levezető körében, ami miatt vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség – közölte a Motorsport.com szakportál. Az FIA jelentése szerint a verseny promótere, az Octane Racing Group a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.h cikkelyét sértette meg azzal, hogy nem tudta kellő ideig visszatartani a nézőket a pályáról, ezáltal veszélyes helyzetet teremtve.

A vizsgálat során a promóter elismerte, hogy a biztonsági intézkedéseik nem voltak megfelelőek. Ezt tudomásul véve az FIA arra kötelezi a verseny szervezőit, hogy szeptember 30.-áig részletes tervekkel álljanak elő azt illetően, a jövőben hogyan fognak megakadályozni egy hasonló esetet. Kihangsúlyozták, hogy súlyos anyagi bírsággal fog járni, ha az eset bármikor megismétlődik.

Montrealban egyébként rekordszámú rajongó váltott jegyet az F1-es futamra, a négynapos eseményen 350 000 néző tette tiszteletét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!