Nincs B-terve a Mercedesnek, Hamiltonnal tervezi a folytatást - F1VILÁG.HU

Nincs B-terve a Mercedesnek, Hamiltonnal tervezi a folytatást

Nincs B-terve a Mercedes Forma-1-es csapatának arra az estre, ha Lewis Hamilton a szezon végén befejezi pályafutását – árulta el Toto Wolff.

A hétszeres világbajnok jelenlegi szerződése 2023 végéig szól, és bár a brit versenyző korábban többször nyilatkozta, szeretne még évekig versenyezni a száguldó cirkuszban, egyelőre még nem állapodott meg csapatával a folytatásról. A Mercedesnél természetesen szeretnének új szerződést aláírni Hamiltonnal, egyelőre azonban nem sietős számukra a dolog – a csapatnál olyannyira nyugodtak ezzel kapcsolatban, hogy Toto Wolff elmondása szerint nem is gondolkodtak B-tervben.

„Talán naivnak tűnhet, de nagyon nehezen tudok B-tervet elképzelni, ha továbbra is az A-tervem a legjobb” – mondta az osztrák szakember.

 

„Nem akarok belefolyni egyeztetésekbe más versenyzőkkel, mert elégedett vagyok azokkal, akik a csapatnál vannak. Jelenleg nincs B-terv. Lewisszal tervezünk.”

Azt persze Wolff is elismeri, nem lenne ideális, ha az év későbbi szakaszában kellene új versenyző után nézniük, amennyiben Hamilton esetleg a távozás mellett dönt, szerinte azonban ez nem is fordulhat elő.

„Azt gondolom, kellően korán szólna nekünk róla. Nem hiszem, hogy Lewis azt mondaná, ’nem tudom ezt tovább csinálni, holnap kiszállok’. Mindig érezné a felelősséget a csapat iránt. Nem hagyná magára a csapatot. A versenyzők mindig hozhatnak ilyen döntéseket, de ő nem hagyna cserben bennünket.”

„És egyébként is azt gondolom, ha egy olyan csapatnál vagy, mely vonzó mások számára, akkor találnál megoldást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nincs B-terve a Mercedesnek, Hamiltonnal tervezi a folytatást
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!