Friss hírek

Nincs döntés arról, mikor kap rajtbüntetést Verstappen és Perez

Nem döntött még a Red Bull Forma-1-es csapata arról, hogy mikor építi be versenyautóiba idei negyedik erőforrásait – és vállalja be az ezért járó rajtbüntetéseket.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ is beszámolt, a Honda megerősítette, hogy sem Max Verstappen, sem Sergio Perez nem fogja tudni tovább használni idei második motorját.

Verstappen aggregátja a silverstone-i, Perezé pedig a hungaroringi balesetben sérült meg végzetesen, ezért ők már idei harmadik erőforrásukat tapossák.

Mivel a 23 versenyhétvégéből álló naptár 12. versenye következik hétvégén, szinte bizonyos, hogy a Red Bull autóiba az év későbbi szakaszában új motorokat kell majd építeni. Mivel egy idényen belül a szabályok szerint csak hármat lehet felhasználni, Verstappenre és Perezre rajtbüntetés vár.

Hogy mikor, azt még a Red Bullnál sem tudják. Az osztrák istálló egyelőre kivár a döntéssel – leginkább azért, mert továbbra sem tudni, hogyan alakul az F1-es versenynaptár a szezon második felében. Sötét felhők gyülekeznek ugyanis a törökországi, a mexikói és a brazíliai versenyek felett, és jó esély van rá, hogy Mugello és Katar csatlakozik a naptárhoz. 

„Természetesen be kell vállalnunk büntetéseket az év későbbi szakaszában” – mondta Horner a Sky Sports F1 televízió kérdésére pénteken.

„Egy stratégiai kérdés az, hogy mikor nyeljük be ezeket. Azt gondolom, meg kell várnunk, hogy pontosan milyen is lesz a versenynaptár. Meg kell hozni egy stratégiai döntést, hogy korán bevállaljuk-e, esetleg egy kicsit később, vagy akkor, amikor van egy rossz időmérőnk.”

A hétvégi Belga Nagydíjon egyébként Valtteri Bottas és Lance Stroll is rajtbüntetést kap a Hungaroringen általuk okozott balesetek miatt, és mindketten azt mondták, a spái egy jó pálya ebből a szempontból, hiszen viszonylag könnyű lesz majd előzni. Horner egyetért ezzel, ugyanakkor viszont felhívta a figyelmet arra, hogy egy esetleges esőfutamon más lehet a helyzet.

„Ez egy nyitott pálya, lehet előzni, ugyanakkor viszont, ha jól szerepelsz az időmérőn, tényleg benne akarsz lenni a vízfüggönyben? A legutóbbi versenyhétvégén láttuk egy esős verseny veszélyeit. Szóval olyasvalami ez, amit folyamatosan értékelünk, folyamatosan vizsgálunk.”

„Azt gondolom, amíg rugalmasan kezeljük, addig a megfelelő alkalom kínálni fogja magát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!