Nincs harag Verstappen és Leclerc között: „Csak egy ‘incsident’ volt!” - F1VILÁG.HU

Nincs harag Verstappen és Leclerc között: „Csak egy ‘incsident’ volt!”

Nincs feszültség Max Verstappen és Charles Leclerc között a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíj rajtjánál történtek miatt — a két versenyző már rögtön a leintés után átbeszélte a vitás esetet, ami nem szokatlan kettejük között, hiszen már a gokartos időkben is így csinálták.

Leclerc a pole pozícióból vágott neki a versenynek, az első helyet viszont már hamar, rögtön a rajt után elveszítette, miután a mellőle startoló Max Verstappen az 1-es kanyarban bevetődött mellé. Mivel a holland pilóta nehezen tudta meglassítani autóját, ráadásul némi olajfolt is nehezítette a dolgát, gyakorlatilag kiszorította a pályáról a Ferrarit, ami miatt később egy 5 másodperces időbüntetést is kapott.

Verstappen később megnyerte a futamot, Leclerc pedig a 2. helyen ért célba — a két versenyzőt pedig természetesen meg is kérdezték az incidensről a leintés után.

„Az olajfolt nem volt ideális. A veterán autókból került oda még a versenyzői parádén, szóval ez talán olyasvalami, amit meg kell vizsgálni, mert kicsit sajnálatos, hogy ilyesmi történik. Úgyhogy egy kicsit balra kellett kormányoznom a rajtnál. Aztán persze volt az a kis pillanatunk az 1-es kanyarban” — magyarázta Verstappen. „Elmagyaráztam Charles-nak is, mi történt, átbeszéltük a dolgokat, azt gondolom, ez olyasvalami, amit magától értetődően csinálunk. Már a gokartos időkben is így volt. Jó dolog ez, főleg, ha van egy szórakoztató versenyünk együtt, mindenki mással, és van néhány remek küzdelem. Mindig van miről beszélni.”

Leclerc aztán hozzátette: „Igen, pontosan. MIndenesetre, amikor akkoriban átbeszéltük a dolgokat, az egy kicsit feszültebben zajlott…”

Verstappen erre nem habozott, és egy klasszikust idézett Leclerc-től: „Csak egy incsident (incidens) volt.”

Leclerc úgy látja, ma már, felnőtt fejjel természetesen jobban tudják kezelni az efféle dolgokat, mint akkoriban.

„Most egy kicsit nyugodtabbak vagyunk, és nyilván együtt nőttünk fel. Nagyon-nagyon jól ismerem Maxot, mint versenyzőt. És igen, tudtam, hogy menni fog érte. Megnyerte már a világbajnoki címet, a csapat megnyerte a bajnokságot, de így is menni fog érte, mindent belead a nyitókörben, az egyes kanyarban, és én ezt pontosan tudtam.”

„Hagytam egy kis helyet, mert nekem több volt a vesztenivalóm, ráadásul harcban vagyunk a konstruktőri bajnokságban a Mercedesszel. De szórakoztató volt, és aztán átbeszéltük a történteket, elmagyarázta nekem a helyzetet, teljesen rendben van a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!