Nincs kacsacsőre a Marussia új autójának - F1VILÁG.HU

Nincs kacsacsőre a Marussia új autójának

Magyar idő szerint hétfő délben bemutatta 2012-es versenyautóját a nagyközönségnek a Marussia Forma-1-es alakulata. Az MR01-est Timo Glock és Charles Pic is pályára viszi Angliában.Magyar idő szerint hétfő délben bemutatta 2012-es versenyautóját a nagyközönségnek a Marussia Forma-1-es alakulata.

Az MR01-es kódjelet viselő versenygép az első kilométereket is megtette a Brit Nagydíj helyszínéül szolgáló Silverstone-ban, miután az előszezoni teszteken nem tudott részt venni amiatt, hogy nem teljesítette maradéktalanul a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ma reggel először próbálhattuk ki az új, MR01-es versenygépet” – fogalmazott John Booth csapatfőnök. „Hosszú és frusztráló várakozás volt ez, de most már újra a pályán lehetünk, és elkezdhetünk dolgozni a jövő hétvégén, Ausztráliában megrendezendő első versenyig.”

„Noha a versenyzők némi kóstolót kaphatnak az új autóból, valós következtetéseket nem igazán tudnak levonni mindaddig, amíg Melbourne-ben meg nem kezdődik az igazi munka. Mindazonáltal ez egy fontos nap számunkra, és minden pályán töltött percét kiélvezzük az új autónak.”

A Marussia alakulata a tavalyi évben megállapodást kötött a McLarennel, így a britek technikai segítséget nyújtanak az orosz színekben versenyző kiscsapatnak. A wokingi gárda versenygépén kívül az új MR01-es az egyetlen autó a mezőnyben, mely nem kapta meg az idei szabályok egyik legszembetűnőbb velejáróját, a lépcsős orrkiképzést.

A Cosworth-motorral hajtott modellt a Pat Symonds technikai konzulens vezette mérnöki gárda tervezte és építette meg: az autót ma és holnap a csapat versenyzői, Timo Glock és Charles Pic vezethetik Silverstone-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!