Nincs kedvezményezett versenyző a McLarennél

A 2011-es idényben is azonos bánásmódban részesülnek majd a McLaren-Mercedes versenyzői, Jenson Button és Lewis Hamilton – szögezte le a csapatot irányító Martin Whitmarsh a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában.


A 2011-es idényben is azonos bánásmódban részesülnek majd a McLaren-Mercedes versenyzői, Jenson Button és Lewis Hamilton – szögezte le a csapatot irányító Martin Whitmarsh a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

A szakember elmondta, rendkívül elégedett úgy Hamilton, mint Button teljesítményével, és akárcsak az elmúlt évben, idén is azonos feltételek mellett szállhatnak majd harcba – reményeik szerint – a világbajnoki címért.

„A McLaren minden egyes idénynek úgy vág neki, hogy kitart amellett az álláspont mellett, hogy mindkét versenyző számára azonos lehetőségeket biztosít a győzelemhez” – mondta a csapatfőnök, majd hozzátette, a múltban is hasonló filozófia szerint dolgoztak, melynek eredményességét számos siker bizonyítja.

„45 éves történelmünk során hatalmas mennyiségű sikert élvezhettünk már: első, 1966-os versenyünk óta 25 százalékát megnyertük azoknak a futamoknak, melyeken elindultunk, és legalább egy versenyzőnk dobogóra állhatott a versenyek több mint 50 százalékán.”

„Nyertünk 8 konstruktőri és 12 egyéni világbajnoki címet. Múltbéli sikereinkkel alátámaszthatjuk, hogy képesek vagyunk vonzani és megtartani a legjobb versenyzőket.”

„Ami azt illeti, nekünk van két kiváló versenyzőnk: két világbajnokról beszélünk, akik 23 versenyt nyertek eddig, 25-ször indultak az első rajtkockából és 67-szer álltak fel a dobogóra.”

Whitmarsh hozzátette, meg van győződve arról, hogyha bármely versenyzőjük is kényelmetlenül érezné magát a csapatban, továbbállna, ám Lewis Hamilton és Jenson Button is jól érzi magát a McLarennél, mi több, baráti viszonyt ápolnak egymással.

„Emellett baráti viszonyt ápolnak, jól együtt tudnak működni és valódi teljesítményt tudnak nyújtani számunkra. Minden bizonnyal nem tudnánk megtartani mindkettejüket, hacsak nem teljesen biztosak abban, hogy egyenlő bánásmódban részesülnek.”

„A kérdésre a válasz tehát egyszerű: nem fogjuk minden erőforrásunkat egyik versenyzőnkre összpontosítani. Épp ellenkezőleg, az, hogy egyenlő bánásmódban részesítjük a versenyzőinket, jól működött a múltban is, működik most is és a jövőben is működni fog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!