Nincs konfliktus a Ferrari és a McLaren között

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, hogy az olasz gárda és legnagyobb ellenfele, a McLaren közötti egyre kiélezettebb küzdelem, nem veszélyeztetni a két rivális, elmúlt időben normalizálódott, jó kapcsolatát.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, hogy az olasz gárda és legnagyobb ellenfele, a McLaren közötti egyre kiélezettebb küzdelem, nem veszélyeztetni a két rivális, elmúlt időben normalizálódott, jó kapcsolatát.

A hétvégi Japán Nagydíjon történtek után, ahol Lewis Hamilton büntetést kapott, amiért kiszorította Kimi Raikkönent az első kanyarban, mielőtt még Felipe Massát egy áthajtásos büntetéssel sújtották volna Hamilton kilökéséért, egyre nagyobb a feszültség a Ferrari és a McLaren között az utolsó két futamhoz közeledve.

Azonban Domenicali elmondta, csapata nem engedi meg, hogy mindez megrontsa a két nagy rivális közötti jó kapcsolatot.

“Mikor a pályán vagyunk, úgy harcolunk, ahogyan azt kell, ebben nincsen semmi változás” – mondta az olasz szakember. “Emlékszem arra, hogy valaki más ugyanezt a kérdést tette fel nekem Spa után: ’Mit gondol a McLaren és a Ferrari kapcsolatáról a történtek után?’ Azt válaszoltam, hogy semmi nem változott, és megerősíthetem, hogy ezután sem fog.”

“Mikor versenyzel, minden tőled telhetőt megpróbálsz megtenni a siker érdekében. Megpróbáljuk tisztelni egymást. Természetesen történhetnek balesetek, valahányszor összeértek, vagy megpróbáltok harcba szállni egymással. Ez azonban nincs kihatással a csapatok közötti kapcsolatra.”

Bár a McLaren vezetése és maga az érintett, Hamilton is értetlenül áll az első kanyarban történtekért kiszabott büntetés előtt, a Ferrari csapatvezetője másképpen látja a dolgokat.

“Azt gondolom, hogy Lewis egy kicsit agresszív volt az első kanyarban” – mondta Domenicali. “Nagyon későn fékezett, mélyen belement a kanyarba, és mikor ennyire sokáig a féken van valaki, a külső íven lévők kénytelenek egyenesen továbbhaladni a külső oldalon, és sajnálatos módon mindkét autónk ott volt.”

“Valójában azok az autók, amelyek a belső íven voltak, gond nélkül el tudtak fordulni, és tovább tudtak haladni.”

Ami pedig a Massa-Hamilton esetet illeti, Domenciali a következőkkel folytatta: “Véleményem szerint Felipe természetesen megpróbálta visszavenni a pozícióját, és úgy határozott, agresszív lesz. Áthajtott a kerékvetőn, sajnos hozzáért Lewis autójához, és a stewardok meghozták a döntésüket.”

A Ferrari csapatfőnöke tisztában van azzal, hogy nagyon keményen kell hajtaniuk a szezon utolsó két versenyén, ha meg akarják szerezni a bajnoki címet az idei évben.

“Hozzáállásunk semmit nem változott, mottónk továbbra is az, hogy nem adjuk fel, nagyon keményen hajtunk és dolgozunk” – magyarázta Domenicali. “Nagyon kiélezett lesz a küzdelem köztünk és a McLaren között, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy a BMW is ott van, Kubica pedig egy újabb lépést tett előre.”

“A hétvégén Kínában kell bizonyítanunk. Két nagyon kemény verseny előtt állunk, ahol nem csak az autó technikai oldala, hanem a felkészültségünk, a stratégiánk, illetve a szakembereink, mérnökeink, és versenyzőink mentális hozzáállása is komoly súllyal esik majd a latba.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS