Nincs még vége: Fellebbezne Vettel kizárása ellen az Aston Martin - F1VILÁG.HU

Nincs még vége: Fellebbezne Vettel kizárása ellen az Aston Martin

HIRDETÉS
Fellebbezni kíván Sebastian Vettel hungaroringi kizárása ellen csapata, az Aston Martin.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, takes his grid spot for the start

A német versenyző a 2. helyen ért célba a vasárnapi Magyar Nagydíjon, nem sokkal később azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói kizárták a futamból.

Mint kiderült, Vettel autójából a leintés után nem tudtak a szabályok szerint előírt 1 liternyi üzemanyagmintát vételezni, csak 0,3 liter maradt az autóban a szövetség szerint, ami kizárást eredményezett.

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke a Motorsport.com című lapnak megerősítette, fellebbezni kívánnak a döntés ellen.

A csapat szerint 1,74 liter üzemanyagnak kellett maradnia az autóban, tehát 1,44 liter még biztosan van a rendszerben, amit az FIA valamiért nem tudott kiszedni belőle.

„Megerősíthetem, hogy fellebbezni szándékozunk” – mondta Szafnauer. „Szóval amint többet megtudunk, akkor fellebbezünk, ha van értelme. Ha nincs, dobjuk az ügyet. De még van 96 óránk.”

„A számításaink szerint még 1,44 liter üzemanyag van az autóban a 300 milliliternyi minta kivétele után. Csak meg kell mutatnunk az FIA-nak, hogy benne van, és 300 milliliternyi minta nekik elég. Ez lesz az alapja a fellebbezésnek.”

„Az autó le lesz foglalva. Csak oda kell mennünk, meg kell találnunk az üzemanyagot, és le kell mérnünk. Ki fogjuk deríteni.”

Vettel versenyautóját még vasárnap este lefoglalta az FIA a mogyoródi bokszutcában, hétfőn pedig a szövetség franciaországi technikai központjába szállítják.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!