Nincs még vége: Vettel büntetésének felülvizsgálatát kérte a Ferrari! - F1VILÁG.HU

Nincs még vége: Vettel büntetésének felülvizsgálatát kérte a Ferrari!

HIRDETÉS
Sebastian Vettel kanadai büntetésének felülvizsgálatát kérte a Ferrari Forma-1-es csapata – erősítette meg az olasz istálló hétfőn.
Fotó: Scuderia Ferrari

Vettelt a Kanadai Nagydíjon azért sújtották 5 másodperces időbüntetéssel, mert a verseny 48. körében kicsúszását követően a stewardok szerint „veszélyes módon” tért vissza a versenypályára, „kitérő manőverre” kényszerítve ezzel az őt üldöző Lewis Hamiltont.

A büntetés miatt a pole-ból induló német elveszítette a győzelmet, mely így Hamilton ölébe hullt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályai szerint a versenyen kiszabott büntetés ellen nem lehet fellebbezni, a Nemzetközi Sportkódex azonban lehetőséget biztosít a csapatoknak arra, hogy a vitás ügyek felülvizsgálatát kérjék, amennyiben új bizonyítékok állnak rendelkezésre.

A Ferrarinak vasárnapig volt lehetősége arra, hogy benyújtsa ezt a felülvizsgálati kérelmet, a csapat pedig hétfőn megerősítette, levelet írt az FIA-nak ennek kapcsán. Arról nem adtak tájékoztatást a maranellóiak, hogy milyen új bizonyítékokkal érvelnek.

Az FIA várhatóan a Francia Nagydíjra kijelölt versenybírókat bízza meg az üggyel. Amennyiben a stewardok úgy ítélik meg, hogy az új bizonyítékok szignifikánsak, meghallgatják a Ferrari képviselőit arról, hogy álláspontjuk szerint Vettel montreali büntetése miért is nem volt helytálló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!