Friss hírek

Nincs megállás: Újabb remek napot zárt a Ferrari Bahreinben

Újabb eredményes tesztnapot zárt Bahreinben a Ferrari Forma-1-es csapata – az olasz istálló 617 km-t tett meg az idei utolsó előtti előszezoni tesztnapon.

A Scuderia számára már a csütörtöki nyitónap is pozitívan alakult, így eddig 230 kört tettek meg a bahreini gyakorlás során. Péntek délelőtt Charles Leclerc kapott lehetőséget, ő az idő nagy részében a Pirelli C3-as gumikeverékével rótta a köröket, miközben az F1-75-ös versenyautó beállításain dolgozott.

Nem sokkal az ebédszünet előtt a monacói néhány hosszabb etapot is teljesített ugyanezekkel a gumikkal, majd az utolsó percekben a C2-es keverékre váltott.

Hirdetés
 

„Ezúttal is rengeteg tesztet elvégeztünk délelőtt. Rengeteget tanulunk az autóról és a gumikról is, azok ugyanis még mindig relatíve újak számunkra. Úgy tűnik, az egyensúly rendben van, és kényelmesen érzem magam eddig, de észben kell tartanunk, hogy az eredménytábla semmit sem jelent, és sok van még az ellenfeleinkben” – mondta Leclerc.

„Ami pozitívum, hogy következetesek voltunk, és eddig nem voltak problémáink. Tovább dolgozunk azért, hogy az utolsó napon tanuljunk, amennyit csak lehet.”

Délután a csapat másik versenyzője, Carlos Sainz kapott lehetőséget: ő időmérő-szimulációval kezdett a C2-es gumikkal, majd a C3-as, a C4-es és a C5-ös keverékeket is kipróbálta. Legjobb idejét a C4-es vegyülettel érte el, ezzel végül a 2. pozícióban zárta a tesztnapot. Az utolsó órában Sainz is megtett néhány hosszabb etapot, összesen 60 körig jutott a délután folyamán.

„Egy kicsit furcsa délután volt, a pályakörülmények etapról etapra változtak, főleg az erős szél miatt volt nehéz következetesnek lenni a rövid etapokon, és megérteni a különféle keverékeket” – mondta a spanyol.

„Este mindent alaposan kielemzünk, és egy jó futástervet dolgozunk ki szombatra, mivel van még pár dolog, amit ki akarok próbálni a zárónapon. Alapvetően újabb pozitív napot zárt a csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!