Nincs pánik a McLarennél - F1VILÁG.HU

Nincs pánik a McLarennél

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy a McLaren annak ellenére is higgadtan dolgozik, hogy borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és minden jel arra utal, hogy a jövő hétvégi Brit Nagydíjon sem lesz könnyű dolga.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy a McLaren annak ellenére is higgadtan dolgozik, hogy borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és minden jel arra utal, hogy a jövő hétvégi Brit Nagydíjon sem lesz könnyű dolga.

A wokingi gárda már a téli tesztek utolsó állomásain sejtette, hogy nem lesz könnyű számára az idei év a Forma-1-ben, ami be is igazolódott, mert versenyzői eddig képtelenek voltak harcba szállni ellenfeleikkel.

A helyzet komolyságát bizonyítja, hogy Lewis Hamilton az utolsó három futamon egyetlen pontot sem szerzett, és már csak matematikai esélye van a címvédésre.

A vezetőség tisztában van azzal, hogy nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis egyelőre még nem sikerült rájönniük arra, hogy mi okozza a lassúságot a gyors szekciókban, amiből van elég a Brit Nagydíjnak helyet adó Silverszone-ban, ahol még jobban kijöhet majd az idei versenygép gyengéje.

“Silverstone egy kiváló pálya, páratlan vonalvezetéssel” – mondta Haug a csapat pénteken kiadott előzetesében. “Szép emlékeink vannak erről a tradicionális pályáról, ahol Lewis a tavalyi évben parádés győzelmet aratott az esőben. Több mint egy teljes percet adott a második helyezettnek, ami egy igen emlékezetes momentum.”

“Egy évvel később viszont nem leszünk olyan helyzetben, hogy győzelmet arassunk. Az évad kezdete óta azon vagyunk, hogy felzárkózzunk.”

“Ez pedig amiatt van, hogy még nem sikerült kihoznunk a legjobb technikai csomagot az új szabályokból, ahogy az elmúlt években tettük, mikor egy győztes versenygépet építettünk, amellyel harcba szállhattunk a bajnoki címért, sőt a tavalyi évben meg is szereztük.”

“Ennek ellenére a csapat összes dolgozója motivált, és azon van, hogy minél előbb tovább csökkentsük a köztünk és az élen állók közti különbséget, különösen a gyors pályákon.”

“Egyértelmű, hogy nehéz időket élünk meg, de ez egyáltalán nem új számunkra: azt követően, hogy egy évig egyetlen győzelmet sem szereztünk 2006-ban, mindössze csak egy ponttal csúsztunk le a világbajnoki címről 2007-ben, aztán egy évre rá megnyertük Lewisszal a bajnokságot.”

“Továbbra is nyugodtan, és koncentráltan dolgozunk, hogy a lehető legjobbat kihozhassuk magunkból. És ez sikerülni is fog, de nyilvánvalóan nem egyik napról a másikra” – tette hozzá Haug.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy nem várnak sokat a hétvégétől, Heikki Kovalainen kijelentette, hogy sem ő, sem pedig csapattársa nem fogja könnyelműen venni a dolgokat csak azért, mert nem sok esélyük lesz a győzelemre.

“Bár tisztában vagyunk azzal, hogy autóink nem túl jók a gyors kanyarokban, versenyzőként továbbra is hatalmas kihívás minden egyes futam, ahol mindent megteszünk azért, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és ezen a hétvégén is pontosan ezt fogjuk tenni.” – magyarázta a finn pilóta.

“Az elmúlt, csalódást okozó futamok után fantasztikus lenne, ha pontokat tudnánk szerezni a csapat egyik hazai versenyén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!