Orosz Nagydíj

Nincs veszélyben a Force India jövője

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya állítja, nincs veszélyben a silverstone-i kiscsapat Forma-1-es jövője.


A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya állítja, nincs veszélyben a silverstone-i kiscsapat Forma-1-es jövője.

A Marussia és a Caterham távozását követően olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint több kiscsapat mellett a Force India is követheti a két istálló példáját.

Az indiai alakulat a Lotusszal és a Sauberrel karöltve próbálja kiharcolni, hogy kedvezőbb helyzetbe kerüljenek a kevesebb pénzből gazdálkodó alakulatok, Vijay Mallya mindazonáltal azt mondja, nem kell attól tartani, hogy a Force India is a Marussia és a Caterham sorsára jut.

„Minden üzletben van bizonyos jellegű vagyon és kötelezettség – ez így megy ebben a világban, legyen szó akár nagy, akár kis üzletről” – mondta a Force India tulajdonosa.

„Hogy vannak-e tartozásaink? Persze, hogy vannak. A Force India pénzügyi helyzetéről régóta spekulálnak. Amikor partnerünk, a Sahara Group némi bajba került, akkor még több pletyka látott napvilágot, mégis itt vagyunk, ráadásul jól is versenyzünk.”

„Azt gondolom, ezeknek a spekulációknak megálljt kell parancsolni. Senki érdekeit nem szolgálja – sem a sportnak nem tesz jót, sem a csapatoknak. A lényeg, hogy köszönjük, megvagyunk! Az új autónk majdnem kész, most pedig itt vagyunk és versenyzünk.”

Mallya mindazonáltal továbbra is bízik abban, hogy Bernie Ecclestone a sportág jogtulajdonosával, a CVC-vel kitalál valamiféle megoldást, hogy segítse a kisebb istállókat.

„Csak annyit tudok, hogy mit mondott nekem négy másik fél jelenlétében. Azt mondta, hogy találkozni fog [a CVC-főnök] Donald MaKenzie-vel. Ha nem hallok felőle a hét végéig, küldök neki egy udvarias emlékeztetőt. Csak eztán tudjuk majd megmondani, hogy is állunk, vagy hogy nem.”

Az üzletember elismerte, muszáj lépéseket tenniük, az új motorok miatt ugyanis durván megemelkedtek a csapatok költségei.

„A problémák valósak. Ecclestone is elismerte Austinban, hogy baj van. Még azt is mondta, nem tudja, hogyan oldja meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS