Nincs veszélyben a Kínai Nagydíj jövője

Bár korábban felreppent a hír, miszerint a Kínai Nagydíjnak helyet adó sanghaji pálya nem hosszabbítja meg 2010-ben lejáró szerződését, a verseny szervezői kijelentették: nincs veszélyben a futam jövője.

Bár korábban felreppent a hír, miszerint a Kínai Nagydíjnak helyet adó sanghaji pálya nem hosszabbítja meg 2010-ben lejáró szerződését, a verseny szervezői kijelentették: nincs veszélyben a futam jövője.

Kína 2004-ben csatlakozott a száguldó cirkusz világához, nem kevés pénzt ölt bele a projektbe, elég csak annyit megemlíteni, hogy a hipermodern létesítmény nem kevesebb, mint 365 millió dollárt vitt el.

Az első versenyt óriási figyelem kísérte, teltház fogadta a versenyzőket, ám azóta lankadt az érdeklődés, egyre kevesebb jegyet adtak el az elmúlt években.

Qiu Weichang, a Shanghai Administration of Sports elnökhelyettese az AFP hírügynökségnek adott múlt heti nyilatkozatában elmondta, nem kizárt, hogy a Kínai Nagydíj már nem lesz része a 2011-es Forma-1-es versenynaptárnak.

“Kiértékeljük a helyzetet. A következő évben már minden kérdésre választ tudunk majd adni, és döntésképesek leszünk” – mondta a szakember.

“Egy olyan helyzetet szeretnénk felállítani, melyben mindenki nyertesnek érezheti magát, mind mi, mind Bernie Ecclestone, mind pedig az F1 szervezői. Legalább azt szeretnénk, hogy egyenesbe jöjjünk.”

Azonban Leon Sun, a versenyt szervező cég vezérigazgatója nem tulajdonít különösebb jelentőséget Qiu nyilatkozatának, mert úgy gondolja, hogy kollégáját valószínűleg félreértették.

“Beszéltem Mr. Qiu-val, és soha nem mondott olyat, hogy a nagydíj elhagyja Kínát” – mondta Sun a Reutersnak.

“Véleményem szerint valami félreértés csúszhatott a fordításba. Azt mondhatom, hogy minden bizonnyal 2010 után is marad a futam. A Forma-1 még csak öt éve van itt. Nem egyszerű megszerezni a nézői bázist, ez egy hosszú távú folyamat.”

“Úgy gondoljuk, hogy a Forma-1 egy kiváló termék, egy fantasztikus esemény Sanghaj városának, így ami a mi cégünket illeti, továbbra is folytatni szeretnénk az esemény promótálását és építését.”

“A kutatások azt mutatják, hogy egyre több rajongó van Kínában, így nem gondolom, hogy nemet kellene mondanunk a Forma-1-re.”

A pitpass.com információi szerint az idei verseny olyannyira sikertelen volt, hogy a pénteken és szombaton szinte teljesen üres lelátókat kisiskolás csoportokkal töltötték fel a vasárnapi versenyen.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS