Friss hírek

Nincs veszélyben a Sauber idei szereplése

Annak ellenére, hogy nem bővelkedik szponzorokban, Peter Sauber mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell aggódni csapata miatt, ugyanis az idei költségvetés már a helyén van.

Annak ellenére, hogy nem bővelkedik szponzorokban, Peter Sauber mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell aggódni csapata miatt, ugyanis az idei költségvetés már a helyén van.

A svájci bázisú alakulat nincs könnyű helyzetben, hiszen vasárnap bemutatott autója szinte teljesen csupasz, azon csak egy-két szponzori felirat díszeleg, ami azt sejteti, hogy nincsen túlságosan eleresztve anyagilag.

Sauber úr elárulta, hogy idei költségvetésük 40%-kal kevesebb, mint a tavalyi évben volt, még mielőtt a BMW elhagyta a sportot, de az, hogy 400-ról 260-ra csökkentették a létszámot, sokat segített.

“Bízom abban, hogy hamarosan több szponzorunk lesz” – mondta a csapatfőnök, aki annak tudja be a kevés támogatót, hogy csak későn, a tavalyi év végén vált biztossá, hogy helyet kapnak az idei rajtrácson, így csak ezt követően tudták megkezdeni a tárgyalásokat.

“Biztos vagyok abban, hogy a szezonnyitón már több szponzori felirat lesz az autón, de legkésőbb az európai futamokon. Nem volt sok időnk arra, hogy tárgyaljunk az esetleges szponzorokkal. Karácsony táján kezdtük meg a tárgyalásokat, és ilyen késői fázisban már nagyon nehéz támogatókat találni, különösen nagyokat.”

Sauber viszont hozzátette, hogy a 2010-es költségvetésük a helyén van, így idei szereplésük még akkor sem lesz veszélyben, ha netán nem találnának több szponzort, de reményei szerint ezen a fronton is minden rendben lesz.

“Az idei szereplésünk biztosítva van, de természetesen nagyon keményen dolgozunk azon, hogy újabb szponzorokat találjunk, nem csak 2010-re, hanem inkább 2011-re és azon túl” – magyarázta a csapattulajdonos, aki bízik abban, hogy megismételhetik a tavalyi bajnokság végén mutatott teljesítményüket.

A BMW Sauber technikai igazgatója, Willy Rampf hozzátette, hogy a kisebb költségvetés nem igazán hatott ki az új autó fejlesztésére, és a többiekhez hasonlóan, ők is egy átfogó javítócsomaggal készülnek a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Nincs veszélyben a Sauber idei szereplése
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!