Nincs veszélyben az F1-es Kanadai Nagydíj az erdőtüzek miatt - F1VILÁG.HU

Nincs veszélyben az F1-es Kanadai Nagydíj az erdőtüzek miatt

HIRDETÉS
Nincs veszélyben a Forma-1-es Kanadai Nagydíj a környéken tapasztalható erdőtüzet miatt – állítja a száguldó cirkusz vezetősége.
Montreal, Pirelli, kerbs

Quebec régiója jelenleg az eddigi legrosszabb tűzszezont éli, eddig több mint 150 tűzesetről számoltak be, a füst pedig Kanadán keresztül déli irányba, az Egyesült Államokba sodródik, és különösen New York városát érinti. Az Egyesült Államokban emiatt riasztást is kiadtak a rossz levegőminőség miatt, az embereknek azt tanácsolták, hogy minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, sőt, egyes területeken védőmaszkokat is osztanak a polgároknak.

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén látogat majd Kanadába, egészen pontosan Montrealban, mely Quebecben található, a helyi hivatalnokok pedig természetesen folyamatosan kapcsolatban állnak a Forma-1-gyel a helyzet kapcsán.

„Az esemény nincs veszélyben, és minden releváns információ arról biztosított bennünket, hogy Montrealban jelenleg más a helyzet, mint az ország egyéb részein, illetve az Egyesült Államok északi területein” – mondta a Forma-1 szóvivője. „A kockázat továbbra is alacsony, Montrealban pedig jó a levegő minősége.”

Az erdőtüzek mintegy 800 km-re vannak a várostól, és bár a levegő minősége a hét elején romlott a városban, nem érte el azt a szintet, mely miatt intézkedéseket kellett volna hozni. Sőt, miközben a füst miatt az elmúlt 48 órában romlott a levegő minősége az amerikai városokban, Montrealban visszatér a normális szintre.

A jövő hétre vonatkozó előrejelzések szerint a szél továbbra is távol tartja a füstöt Montrealtól, a várható csapadék pedig remélhetőleg fékezi majd a tüzek terjedését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!