Friss hírek

Női versenyző kerülhet a Ferrari akadémiájára

Női versenyzőt segítene a Forma-1-be a Ferrari – az olasz istálló a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szövetkezett azért, hogy megtalálja a jövő nagy ígéretét.

Az olasz istálló már tavalyi év végén jelezte, szeretne egy női versenyzőt szerződtetni akadémiájára, ott ugyanis eddig csak a Forma-2-ben, Forma-3-ban és Forma-4-ben szereplő fiatal férfiak kaptak helyet.

Az FIA nemrég jelentette, egy új kezdeményezés keretében szövetkezik a Ferrarival, a jövőben pedig két tehetséges női versenyző lehetőséget kaphat a maranellóiak versenyzői akadémiáján.

Az F1 irányító testülete már össze is állított egy 20 pilótából álló listát, akik  Winfield Versenyzői Iskolában mérik össze tudásukat októberben, a Paul Ricard versenypályán. Itt a mezőny 12 fősre csökken, akik ősszel gokartozással és F4-es tesztekkel folytatják.

Novemberben aztán közülük 4 versenyzőt kiválasztanak, akik egy egyhetes kurzuson vesznek részt a Ferrari maranellói akadémiáján. Ha minden jól megy, közülük kiválasztanak majd két női pilótát, akik csatlakozhatnak a Ferrari akadémiájához, és részt vehetnek egy Forma-4-es bajnoki idényben.

„Ki tudja? Egy napon talán ismét látunk női versenyzőt  Forma-1-es világbajnoki futamon – 1976 óta először” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!