Friss hírek

Női versenyző tesztelhet a Forma-1-ben

Az idei évben újraindult Forma-2-ben versenyző Natacha Gachnang mindent elkövet annak érdekében, hogy még idén tesztlehetőséget kapjon a Campos istállótól, amely jövőre bemutatkozhat a királykategóriában.

Az idei évben újraindult Forma-2-ben versenyző Natacha Gachnang mindent elkövet annak érdekében, hogy még idén tesztlehetőséget kapjon a Campos istállótól, amely jövőre bemutatkozhat a királykategóriában.

A svájci pilóta a tavalyi évben a Spanyol Forma-3-as bajnokságban versenyzett a Campos istálló színeiben, és továbbra is szerződésben áll egykori munkaadójával, miközben az idei évben egyedüli nőként, a forma-2-es mezőnyt erősíti.

Gachnang azonban tovább szeretne lépni, és mint minden versenyzőnek, neki is álma, hogy egy napon az F1-ben szerepelhessen, amire most minden eddiginél nagyobb esélye van, hiszen munkaadója nevezését elfogadta az FIA, így a jövő évben már a királykategóriában száguldozhat.

“Beszéltem már Adrian Camposszal (csapatfőnök) egy esetleges tesztről” – mondta a fiatal hölgy a hétvégi F2-es versenynek helyet adó Brnóban. “Minden esélye megvan annak, hogy lehetőséget kapok a bizonyításra. Hisz bennem, mint versenyzőben, miután a tavalyi évben nála versenyeztem a Spanyol F3-ban.”

Érdekes megjegyezni, hogy Gachnang a Forma-1-ben versenyző Sebastien Buemi unokahúga. A mindössze 21 éves tehetség a tavalyi évben a harmadik helyen végzett a Spanyol F3-ban, korábban pedig számos dobogós helyezést szerzett a Német Formula BMW sorozatban, és egyszer a Német F3-ban is felállhatott a dobogóra.

“Számomra történelmi pillanat lenne, hogy én lehetnék a következő női versenyző a Forma-1-ben” &#8211 folytatta Gachnang. “Sokan azt mondták, hogy ez nem lehetséges, így fantasztikus lenne, ha be tudnám bizonyítani ennek az ellenkezőjét.”

“Számomra mindig az a legfontosabb, hogy gyors legyek, mert ha nem leszek elég gyors, akkor nem fogom elérni céljaimat, és ezért is hajtok keményen, hogy jól teljesítsek a Forma-2-ben.”

“Természetesen egy teszt lehetősége a Camposszal mindenképpen motivációt ad, ám mindig motivált vagyok, mert csak így tudom a legjobb tudásomat nyújtani. Mindig a legjobbal, és a leggyorsabbal hasonlítom össze magam.”

A sport hatvan éves története során mindössze öt női versenyző próbálkozott a bajnokságban, legutóbb 1992-ben Giovanna Amati, aki még csak kvalifikálni sem tudta magát a versenyre.

A legsikeresebb női pilóta Lella Lombardi volt, aki az 1975-ös Spanyol Nagydíjon elért hatodik helyezésével fél pontot szerzett a tragikus, félbeszakított versenyen, ahol öt néző életét vesztette egy hatalmas baleset következtében.

Lombardi után voltak még próbálkozók, de eddig senki nem járt sikerrel. Sokan azt gondolják, hogy a nők nem is valók versenyzőnek, ám a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton még a múlt héten elmondta, hogy véleménye szerint eljön a nap, mikor egy nő csatlakozni fog a mezőnyhöz, és mindenkit megizzaszt.

“Ahogy a világ fejlődik, elkerülhetetlenül jön majd egy nő, aki szétrúgja mindenki seggét. Csak a legjobbakban fogok bízni, mikor ez eljön” – mondta Hamilton a The Sun-nak adott interjújában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!