Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Normalizálódott a viszony a Mercedes-pilóták között

Lewis Hamilton a minap egy interjúban azt mondta, most, hogy vége a bajnoki küzdelemnek, már nincs feszültség közte, valamint csapattársa, Nico Rosberg között.


Lewis Hamilton a minap egy interjúban azt mondta, most, hogy vége a bajnoki küzdelemnek, már nincs feszültség közte, valamint csapattársa, Nico Rosberg között.

A Mercedes két versenyzője óriási csatát vívott egymással a bajnoki elsőségért 2014-ben, a heves harc pedig kettejük viszonyára is rányomta bélyegét.

Miután Hamilton megnyerte a bajnoki címet Abu Dhabiban, Rosberg rögtön a leintést követően gratulált neki – a brit pedig azt mondja, kettejük viszonya normalizálódott az idényzáró óta.

„Láthatták, hogy Nico feljött a verseny után, és szerintem ez kiválóan mutatja, mekkora tisztelet van köztünk” – mondta Hamilton.

„Még ha voltak is nehéz időszakaink az év során, erősen jöttünk ki ebből a helyzetből. A minap volt egy forgatási napunk, és úgy tűnik, a szezon minden feszültsége elszállt. Újra két normális egyén vagyunk, ismét szokványos dolgokról beszélünk egymással.”

Hamilton úgy fogalmazott, Rosberg idei teljesítménye miatt idén javítania kellett saját teljesítményén, ez pedig egyértelműen a Mercedes javára vált.

„Nico idén nagyon magasra tette a mércét. Nagyon gyors és versenyképes volt. Eltökélt volt és hihetetlenül jól vezetett. Mivel ugyanolyan autóban ültünk, folyamatosan űztük a másikat, és rendre emelni kellett azon a bizonyos mércén. Szóval mindketten a legjobbunkat adtuk.”

Nico Rosberg azt mondja, gyorsan túltette magát az abu dhabi csalódottságon, már teljes erejével a következő szezonra összpontosít.

„A végsőkig küzdöttem – mivel a lehetőség mindig ott volt” – magyarázta a német.

„Nyilván nagyszerű élmény volt, de múlt kedden már teszteltem, szóval már most a 2015-ös évre fókuszálok. Ez egy óriási kihívás. Lewis nagyon magas szintet képvisel, idén ő volt a legjobb versenyző a mezőnyben. Szóval várom már a jövő évi küzdelmeket, megpróbálok még erősebbé válni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!