Norris 1 tizeddel csúszott csak le a 6. helyről - F1VILÁG.HU

Norris 1 tizeddel csúszott csak le a 6. helyről

HIRDETÉS
Mindössze egyetlen tizedmásodperccel csúszott le a 6. helyről a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon Lando Norris, a McLaren versenyzője azonban nem csalódott, mert úgy érzi, bőven vannak pozitívumai a dzsiddai hétvégének.
Lando Norris, McLaren MCL36 entering corner

A szezonkezdet nem úgy alakult a McLaren számára, ahogy azt az istálló várta: a bahreini idénynyitón egyik pilóta sem szerzett pontot, és kiderült, a csapat idei autójával rengeteg lesz még a munka, hogy jó eredményekért harcolhassanak.

Norris végül a 7. helyen ért célba vasárnap, miután az utolsó körben alulmaradt az Alpine pilótájával, Esteban Oconnal szemben. A fiatal pilóta ezzel együtt azt mondja, jobb eredményt értek el, mint várták.

„Azt hiszem, egy kicsit balszerencsém volt Estebannal a végén, dupla sárga zászlókat lengettek, és az volt az egyetlen esélyem, hogy ellépjek, amit nem sikerült megtenni. De szerintem sok pozitívuma volt a versenynek” – mondta a brit tehetség.

„A 7. hellyel értékes pontokat gyűjtöttünk, egy kicsit jobb eredmény ez annál, mint amire számítottunk, de gondolom, egy kicsit azon is múlt, hogy néhány autó kiesett. De a legtöbbet hoztuk ki belőle. Jó látni, hogy van némi potenciál az autóban, és vannak pozitívumok, ami azt jelenti, hogy érhetünk el jó eredményeket a folytatásban is.”

Daniel Ricciardo műszaki hiba miatt pontszerző helyről esett ki, így a McLarennek azért a csalódottságra is van oka.

„Mindkét autóval pontszerzők lehettünk volna” – mondta Norris. „Daniel remek versenyt futott, de balszerencséje volt. Viszont vannak pozitívumok, és szerintem jelenleg ez a legfontosabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!