Norris 1,5 másodpercre volt attól, hogy megőrizze a vezetést Kanadában - F1VILÁG.HU

Norris 1,5 másodpercre volt attól, hogy megőrizze a vezetést Kanadában

HIRDETÉS
Lando Norris számára rendkívül rossz ütemben hajtott pályára a biztonsági autó a Kanadai Nagydíjon, aminek következtében elveszítette az első helyet Max Verstappennel szemben.
Lando Norris, McLaren MCL38

A McLaren brit pilótája magabiztosan uralta az esős montreali F1-es futamot, amelynek 24. körében több mint 6 másodperces előnyt épített ki az őt üldöző Max Verstappennel szemben. Ekkor azonban jött a verseny első nagy fordulata: Logan Sargeant a 4-es kanyar kijáratánál megpördült, sárga zászlót előidézve ezzel. Az élen száguldó Norris ekkor a pálya hátsó egyenesében járt, és épp az utolsó kanyar féktávját teljesítette, amikor jött a jelzés: érkezik a biztonsági autó.

Norris kénytelen volt egy teljes kört megtenni, miközben a mezőny mögötte „ingyen” kerékcseréhez jutott. Norris a következő kör végén maga is a bokszba sietett, ám ezzel annyi időt veszített, hogy Verstappen és George Russell is meg tudta őt előzni. Andrea Stella csapatvezető elárulta, rendkívül gyorsan kellett volna reagálniuk ahhoz, hogy Norrist rögtön kihozzák kerékcserére.

„Gyorsan megnéztük, és úgy tűnik, 1,5 másodpercre volt a bokszbejárattól. Mondhattuk volna neki, hogy a biztonsági autó érkezése esetén hajtson a bokszba, így ösztönösen reagálhatott volna” – vállalta a felelősséget a csapatvezető.

A McLaren természetesen folyamatosan figyelte a változékony időjárást, ám abban a szakaszban – biztonsági autó nélkül – nem tartották indokoltnak a kerékcserét, így nem is voltak felkészülve rá.

 „Folyamatosan figyeltük az eső intenzitását, ami csökkenni látszott. Emiatt nem akartunk feleslegesen kereket cserélni, hiszen enyhe esőben az aktuális gumiszettje is jól viselkedett volna. Szerintem az őt követő autóknak sokkal könnyebb dolguk volt, hiszen reagálhattak Landóra. Ez szerencsétlen helyzet, nemcsak a körön belüli időzítést, hanem magát a biztonsági autó megérkezésének idejét tekintve is, hiszen abban a szakaszban messze Lando volt a leggyorsabb a pályán” – emelte ki Stella.

A kaotikus versenyen Norris végül a második helyen ért célba, ezzel megszerezte karrierje 18. F1-es dobogós helyezését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!