Norris 5 rajthelyes büntetést kapott! - F1VILÁG.HU

Norris 5 rajthelyes büntetést kapott!

HIRDETÉS
5 rajthelyes büntetést kapott a Forma-1-es Török Nagydíjon a McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris!
Lando Norris, McLaren MCL35

A brit pilóta csak a 11. legjobb idővel zárta az isztambuli időmérő edzést, a kvalifikáció után azonban beidézték a stewardok, mert felmerült a gyanú, hogy figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést a 8-as kanyarban.

A versenybírók meghallgatták a brit pilótát, és megvizsgálták a rendelkezésre álló telemetriai adatokat és videófelvételeket, ezek alapján pedig úgy döntöttek, Norris büntetést érdemel.

A McLaren versenyzőjét 5 hellyel sorolják majd hátrébb, így a vasárnapi versenyt a 16. helyről kezdi majd meg.

A versenybírók indoklásukban azt írták, azért büntették meg a brit versenyzőt, mert nem lassított le kellőképpen a dupla sárga zászlós jelzésnél.

„A telemetriai adatok azt mutatták, hogy a 4-es rajtszámú autó lassított a szektorban, majd tempóval folytatta az incidens után. A 4-es rajtszámú autó versenyzője aztán megkérdezte csapatát arról, hogy félbe kell-e szakítania gyorskörét, de azt mondták neki, hogy maradjon ki a folyamatosan változó körülmények miatt” – áll a közleményben.

„A 4-es rajtszámú autó teljesítette körét, ami végül a leggyorsabb köre lett a Q1-ben. Bár a versenybírók elismerik, hogy a 4-es rajtszámú autónak nem állt szándékában gyorskört futni, a változó pályafeltételek miatt megtette, ezért megszegte a vonatkozó szabályokat.”

A Sportszabályzat szerint dupla sárga zászlós jelzésnél félbe kell szakítani a gyorskört, amit végül Norris nem tett meg. A brit versenyző 3 büntetőpontot is kapott.

Csapattársát, Carlos Sainzot is hátrébb sorolták: ő 3 rajthelyet büntetést kapott Sergio Perez feltartásáért. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!