Norris a 11. rajthelyről: Mindent kihoztam az autóból... - F1VILÁG.HU

Norris a 11. rajthelyről: Mindent kihoztam az autóból…

HIRDETÉS
Nem tudott jól teljesíteni a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén a McLaren csapata, Lando Norris pedig azt mondja, elégedettnek kell lenniük az általa megszerzett 11. rajthellyel.
Lando Norris, McLaren

Az már az előszezoni teszteken látszott, a McLarenre kőkemény munka vár az évad első felében, ha közelebb szeretne kerülni a topcsapatokhoz. A wokingi gárda az évad első hétvégéjén sem remekelt, nemcsak az élmezőnytől maradt le, de még a középmezőnyben is nagyon nehezen boldogul. Lando Norris nem jutott be az időmérő utolsó szakaszába, a Q3-ba, így csak a 11. helyről startol vasárnap. Ennek ellenére úgy érzi, mindent kihozott az autóból.

„11. hely az év első időmérőjén – azt mondanám, hogy meglehetősen elégedett vagyok vele” – mondta a brit pilóta. „Azt gondolom, nagyjából mindent kihoztunk az autóból. Talán egy tized maradt még benne, de két tizedre lett volna szükségem ahhoz, hogy pozíciót nyerjek.”

„Kemény időmérő volt, nagyon szoros volt a középmezőnyben, és őszintén szólva még az élcsapatok autói között is. Egy kicsit jobban sikerült az időmérő, mint előtte vártam, szóval elfogadjuk. Hosszú verseny vár ránk, és ez egy olyan pálya, ahol előzni is tudunk, szóval remélhetőleg előrébb jutunk majd.”

A McLaren újonca, Oscar Piastri nem jutott tovább az időmérő első szakaszából, így csak a 18. helyről indulhat majd.

„Nyilván ez nem egy olyan eredmény, amilyet kerestünk itt” – mondta az ausztrál. „A piros zászló hátráltatott bennünket egy kicsit, a második garnitúra gumikból pedig nem tudtam kihozni a legtöbbet. Ez volt az első F1-es időmérőm, és hosszú szezon áll előttünk.”

„El fogjuk végezni a házi feladatunkat, és meglátjuk, mit tehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!