Friss hírek

Norris: A dzsiddai 7. hely óriási eredmény a McLarennek

Óriási lökést ad a McLaren Forma-1-es csapatának Lando Norris Dzsiddában elért 7. helye – ezt maga a brit pilóta mondta azok után, hogy a patinás brit istálló számára nagyon kiábrándítóan indult az idény.

A bahreini évadnyitón sem Norris, sem csapattársa, Daniel Ricciardo nem tudott jó teljesítményt nyújtani, így a McLaren pont nélkül távozott a sivatagi pályáról. A csapat számára ekkor vált világossá, idei versenyautója egész egyszerűen nem elég versenyképes, így rengeteget kell dolgozniuk azon, hogy közelebb kerüljenek az élmezőnyhöz.

A Szaúd-arábiai Nagydíj már valamivel jobban sikerült a csapat számára: Ricciardo ugyan műszaki probléma miatt kiesett, Norris azonban a 7. helyen futott be, és megszerezte a csapat idei első pontjait.

„Szerintem ez egy masszív eredmény számunkra” – mondta a brit tehetség a Motorsport.com című lapnak. „Motivációt jelent mindenki számára. Sok dologra számíthatunk még, nem arról van szó, hogy volt két pocsék hétvégénk, és senki sem akar mosolyogni. Tudunk mosolyogni egy kicsit, és megértjük, hogy rengeteg munka vár ránk.”

„És sokat kell még fejlődnünk, ha közel akarunk kerülni a topcsapatok versenyképességéhez, óriási munka vár ránk. De tisztában vagyunk ezzel, a gyárban is tudja mindenki, és már most keményebben dolgoznak, mint valaha, és elő fognak állni sok új dologgal.”

„Jók voltunk, ezek a dolgok pedig mindig segítenek, és határozottan jó az is, hogy megszereztük ezeket a pontokat a 7. hellyel, és nem csak a 10. pozícióban végeztünk egyetlen ponttal.”

„Ez a 7. hely remek hír, és azt se felejtsük, hogy a 6. helyért is harcoltam. Szóval igen, remek eredmény ez mindenki számára, lökést ad a srácoknak, és mindenkinek a gyárban.”

Mivel a McLaren MC36-os versenygépén nem voltak új fejlesztésű elemek, Norris szerint főleg a pálya karakterisztikájának köszönhetően voltak jobbak.

„Ami különbség az első versenyhétvégéhez képest, az a pálya. Ettől eltekintve nem sok mindent változtattunk. De ez is mutatja, hogy milyen nagy a különbség ahhoz képest, amikor az autó jól teljesít, és láthatók az erősségek és gyengeségek. Szóval rengeteg a tennivalónk.”

„Ha ma visszamennénk Bahreinbe, vagy jövő héten, ugyanis a Q1-ben fejeznénk be, és ismét az utolsók lennénk. Szóval ebből a szempontból nem sok pozitívum van. Ami pozitívum, hogy ha lesz olyan pálya, mint ez, vagy a barcelonai, akkor számíthatunk arra, hogy pontokat szerzünk, és képesek leszünk versenyezni.”

„De nem vagyunk túl magabiztos a lassabb pályákat, például Monacót vagy Bahreint illetően. Szóval ezeken kell igazán dolgoznunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!