A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Norris a kemény keverékű gumikról: „Szemét!”

„Szemétként” jellemezte a Pirelli kemény keverékű abroncsait a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzései után Lando Norris.

A tradicionális májusi időpont helyett az F1-es mezőny ezúttal augusztusban vendégszerepel Barcelonában a koronavírus-járvány miatt, az új időponthoz pedig természetesen jóval melegebb időjárási körülmények is társulnak.

Erre készülve a Pirelli meglehetősen konzervatív gumiválasztással érkezett a katalán fővárosba – a legkeményebb, C1-es, C2-es és C3-as abroncsokat vitte magával.

Lando Norris, a McLaren ifjú versenyzője a szabadedzések után azt mondta, a legkeményebb keverék lényegében használhatatlan volt ma.

„Szemét. Olyan érzésem volt, mintha az esőgumiknak több tapadása lenne. Nem tudom, miért” – mondta Norris.

„Szerintem ugyanez volt a helyzet mindenki számára. Valahányszor valaki a kemény gumikkal volt kint, borzasztónak tűnt, és aztán feltették a közepes, vagy a lágy keveréket, és jelentősen javítottak. Kétlem, hogy csak velünk volt így.”

„Az egyensúly nagyjából rendben van a lágy és a közepes keverékkel, de amint feltesszük a keményeket, iszonyatosnak tűnik, de ez van.”

„Szerintem meg kell értenünk, milyen tervvel is akarunk előállni holnap, illetve a versenyen, de egy kicsit izgalmasabb lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!