Norris a legfiatalabb brit, aki dobogós lett az F1-ben - F1VILÁG.HU

Norris a legfiatalabb brit, aki dobogós lett az F1-ben

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren versenyzője élete első F1-es dobogós helyezését érte el a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon – a brit pilóta kereste a szavakat a versenyt követően.
Lando Norris, McLaren MCL35

Norris a legfiatalabb brit pilóta, aki dobogóra állhatott a Forma-1-ben, 20 évesen és 235 naposan a királykategória történetében pedig összességében ő a 3. legfiatalabb pilóta, aki dobogón ünnepelhetett. A verseny vége óriási izgalmakat hozott számára is, hiszen az utolsó pillanatokig, egészen a célvonalig küzdenie kellett pozíciójáért. 

Lewis Hamiltont ugyanis 5 másodperces büntetéssel sújtották, miután ütközött Alexander Albonnal – az utolsó körökben így a 4. helyen autózó Norris ekkor a 2. pozícióban lévő Hamiltonnal versenyzett valójában. 

Végül a verseny leggyorsabb idejét autózva Norris az 5 másodperces határon belülre került Hamiltonhoz képest, övé lett a 3. pozíció, így életében először ünnepelhetett a Forma-1-es dobogón

„Volt néhány pont, amikor azt gondoltam, hogy erről már lecsúsztam” – nyilatkozta Norris a futam leintését követően. „De nem adtam fel, és sikerült megelőznöm Perezt, majd a dobogóra kerültem!”

„Az utolsó néhány kör nagyon király volt, és kicsit kifulladtam. Figyelembe véve azt, hogy hol voltunk, ez nagyon jó eredmény. Büszke vagyok rá, hogy ennek a részese lehetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!