Norris a leggyorsabb, gondban a Mercedes az F1-es teszten - F1VILÁG.HU

Norris a leggyorsabb, gondban a Mercedes az F1-es teszten

HIRDETÉS
A McLaren versenyzője, Lando Norris volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok második barcelonai tesztjének keddi nyitónapján. A Mercedes rengeteg újítást pályára vitt, de problémás napja volt, és a Ferrarinak sem mentek simán a dolgai.
Fotó: McLaren

A Forma-1 csapatai múlt héten négy napot már eltöltötte a Spanyol Nagydíj helyszínéül is szolgáló barcelonai versenypályán, ezen a héten pedig ugyanennyi tesztnap áll a mezőny rendelkezésére.

A csapatok természetesen gőzerővel folytatják 2019-es versenyautóik fejlesztését, ezen a héten pedig ezen újítások kipróbálására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A Mercedes például egy alaposan átalakított autóval gurult pályára: új orrkúp, első szárny, felfüggesztés és továbbfejlesztett padlólemez is felkerült a W10-es modellre.

A csapat autóját Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is tesztelte ma, Hamilton délelőtt 83 körig jutott, csapattársa azonban nem sokat körözött délután, mindössze 8 kört tudott megtenni. A finn versenyző délután már a bokszból kivezető körén problémákkal találta szemben magát, az olajnyomással kapcsolatos gondok miatt autója megállt a pályán. Az istállónál végül úgy döntöttek, kicserélik a motort a W10-es modellben.

A világbajnok csapat a köridők tekintetben sem remekelt ezúttal sem: Bottas a 11., Hamilton pedig cask a 12. helyen zárt.

A nap leggyorsabbja Lando Norris lett a McLarennel: a brit versenyző 80 kör megtétele után 1 perc 17,709 másodperces idővel végzett az élen, megelőzve a Red Bull ifjú titánját, Pierre Gasly-t, valamint a Racing Point kanadai pilótáját, Lance Strollt.

A Ferrarinál is mindkét versenyző dolgozott ma. Délelőtt Charles Leclerc volt műszakban, ám csak 29 kört tett meg az SF90-essel, mivel a Ferrarinak ellenőriznie Kellett a versenyautó hűtőrendszerét. A monacóit végül délutánra váltotta Vettel, aki produktív munkát tudott végezni, és 81 megtett körrel zárta a napot a 4. legjobb idővel, megelőzve az Alfa Romeo ifjú titánját Antonio Giovinazzit.

A 6. helyen Alexander Albon (Toro Rosso), a 7. pozícióban pedig Leclerc zárt, őket Kevin Magnussen (Haas), George Russell (Williams) és Daniel Ricciardo (Renault) követte.

A Renault-nál szintén körözött mindkét pilóta: Ricciardo 77, Nico Hülkenberg 80 kört tett meg.

Hirdetés

A tesztek szerdán tovább folytatódnak, a mai nap részleteivel pedig a csapatok által kiadott információk alapján jelentkezünk majd az este folyamán.

Az idei 5. tesztnap végeredménye:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!