Norris: A McLaren képes lehet akkorát fejlődni, mint az Aston Martin

Lando Norris szerint képes lehet a McLaren Forma-1-es csapata arra, hogy olyan lépést tegyen meg idei versenyautója fejlesztésével, mint amilyenre az Aston Martin csapata képes volt.

Miközben az Aston Martin a Bahreinben látottak alapján az élcsapatok közé küzdötte fel magát, a McLaren számára kiábrándítóan indult az idény múlt hétvégén: nem elég, hogy az MCL60-as kódjelű versenyautó meg sem tudta közelíteni az élmezőny tempóját, Lando Norrist és Oscar Piastrit még technikai problémák is hátráltatták a szahíri évadnyitón.

A csapatnál azóta bevallották, valójában a 2023-as szezonra bevezetett technikai módosítások hátráltatják őket, tavaly ősszel pedig egy teljesen új irányt kellett venniük az idei autó fejlesztésével – mely így lényegében nem tudott időben elkészülni. A McLaren várhatóan az április végi Azeri Nagydíjon viszi pályára első jelentősebb fejlesztési csomagját, melytől komoly javulást várnak.

Hirdetés
 

Lando Norrist Bahreinben arról kérdezték, vajon a McLaren idei autójának problémáit lehet-e orvosolni év közben.

„Határozottan azt gondolom, hogy nagy részét igen. Világosan láttuk, az Aston Martin mekkora lépést tudott megtenni egyik évről a másikra, és a Ferrari milyen nagyot lépett előre 2021-ről 2022-re” – mondta a brit pilóta. „Tudom, hogy mindkettő a holtszezonban történt, és talán nagyobb potenciál van efféle változtatásokra ilyenkor, de nem látom okát annak, hogy szezon közben miért ne lehetne elérni ennek az 50, vagy 75 százalékát.”

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella is nagyon bízik abban, hogy képesek lesznek összeszedni magukat.

„Azt gondolom, azzal a tehetséggel és erőforrással, ami megvan a McLarennél, össze tudjuk kapni magunkat, és le tudunk gyűrni a fejlesztési versenyben más csapatokat” – fogalmazott a szakember.

„Amit most látunk a fejlesztések során, az egy nagyon is élő autó. Vannak olyan területek, melyek látszólag képesek kiváló leszorítóerőt generálni. Ahogy már elmondtam, ezek a területek nem készültek el időben ahhoz, hogy felkerüljenek az alapspecifikációra, de az autónk versenyről versenyre fejlődni fog, és lesznek jelentős fejlesztéseink is… most azt mondanám, hogy a negyedik verseny tájékán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!