Norris a rajtkiugrásról: Soha nem csináltam még ilyet! - F1VILÁG.HU

Norris a rajtkiugrásról: Soha nem csináltam még ilyet!

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú pilótája, Lando Norris maga sem tudja, miért hibázott a szombati Szaúd-arábiai Nagydíj rajtjánál.
Lando Norris, McLaren MCL38

A brit tehetség a 6. helyről vágott neki a dzsiddai versenynek, ám még a rajtnál még a piros lámpák kialvása előtt bemozdult autójával, majd hirtelen a fékre lépett. A versenybírók kivizsgálták az ügyet, ám miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) transzpondere nem érzékelte rajtkiugrásnak az esetet, Norris végül nem kapott büntetést.

„Időben megálltam. Soha életemben nem csináltam még ilyet szóval nem tudom, most miért. Kivizsgálták és tisztázták az ügyet” — mondta a brit versenyző a leintés után. „A dolgok olyan gyorsan történnek, pusztán ösztönös volt. Ilyenkor egyszerűen csak reagálsz valamire. Nem tudom, hogy láttam-e egy másik fényét, annyi lámpa van itt.”

„Nem tudom, hogy láttam-e valamit, a testem pedig egyszerűen csak reagált rá, de ilyenkor az ember tele van adrenalinnal, egyserűen csak reagálsz mindenre. Talán csak láttam kialudni egy fényt, vagy felgyulladni egy másikat, vagy ilyesmi, és elindultam rá. De elég gyorsan eszméltem, hogy el tudjam kerülni. Sikerült megállnom. Számos olyan példát láttuk már, hogy egyesek elindulta és megálltak, és nem kaptak büntetést. Szóval örülök.”

Vicces adalék, hogy Norris még a pénteki időmérőt követően újságíróknak nyilatkozva azzal viccelődött, hogy talán egy rajtkiugrásra lesz szüksége annak érdekében, hogy ellenfelei elé kerüljön, az egyenesekben ugyanis túlzottan lassú a McLaren autója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!